Ga op 21 (Tweede Pinksterdag) en 22 mei 2018 mee op busbedevaart met het Aartsbisdom Utrecht naar Echternach in Luxemburg! Daar wordt elk jaar bij het graf van Sint Willibrord (+ 739), de eerste aartsbisschop van Utrecht en de apostel van Nederland, de beroemde ‘Springprocessie’ gehouden. Daaraan gaan we met onze groep deelnemen. We verblijven dit keer in hotel Koch-Schilt in Irrel, vlakbij Echternach. Vicaris Cornelissen verzorgt de pastorale begeleiding.

Op 21 mei vertrekken we vanuit diverse opstapplaatsen (Dedemsvaart, Deventer en Utrecht) in het bisdom. Rond 13.00 uur komen we aan in Luxemburg, waar gelegenheid is om rond te kijken en te lunchen. Aansluitend is er een Eucharistieviering in de kathedraal van Luxemburg, waar zich het originele beeldje van Maria Troosteres der Bedroefden bevindt. Het prentje van dit beeld staat in de Genadekapel van Kevelaer. Na de viering rijden we naar het hotel in Irrel om in te checken en te dineren. Na het diner gaan we naar Echternach waar we om 20.00 uur de openingsplechtigheid in de basiliek bijwonen. De rest van de avond heeft een vrije invulling totdat onze bus naar Irrel vertrekt. Het hotel ligt op zo’n 10 minuten rijden van Echternach.

Op 22 mei wonen we na het ontbijt de pontificale Mis bij in de basiliek. Om 9.30 uur begint de Springprocessie. Na het lof in de basiliek reizen we terug naar Nederland.

De kosten voor deze tweedaagse bedevaart bedragen slechts € 110 (op basis van een tweepersoonskamer). Er is beperkte mogelijkheid voor een éénpersoonskamer. De toeslag daarvoor bedraagt € 20,- per persoon. In de prijs zijn het diner op dag 1 en het ontbijt op dag 2 inbegrepen.

Bekijk de flyer met gedetailleerde informatie over deze bedevaart op www.aartsbisdom.nl/echternach.

Meer informatie en opgave: Ben Lokate, tel.: 030 2361570, e-mail: lokate@aartsbisdom.nl