Chevetogne is een benedictijns klooster in de Ardennen, gespecialiseerd in oecumene met de orthodoxe, byzantijnse kerken. Zelf hebben ze twee kerken, een in de traditionele westerse kloosterstijl met vieringen zoals kloosters hier ook hebben; en een katholiek-byzantijnse kerk met vieringen afwisselend in grieks en kerkslavisch. Ons weekend wordt  een weekend met diensten in het kerkslavisch.

Data: 28 juni t/m 1 juli  en 20 t/m 23 september, van vrijdagochtend vroeg tot maandag eind van de middag, uit en thuis, en het is volpension.

Inhoudelijk wordt een aantrekkelijk programma geboden, maar men bepaalt zelf waaraan men mee doet. Mooie vieringen met hemelse muziek, mediteren, wandelen in de bossen; maar ook een bezoek aan een nog niet zo lang geleden gestichte orde met broeders en zusters die gemiddeld nog geen 30 zijn, bezoek aan de Maria-bedevaartplaats Beauraing,  etcetera.

Zie ook de websites:

www.monasterechevetogne.com

www.tiberiade.be/nl/home.php

De reis (circa 280 kilometer) maken we met eigen auto’s (chauffeurs krijgen vergoeding). Reiskosten all-in: 215 euro.  Maximale groepsgrootte: 16 personen (tweepersoons kamers). Inschrijving staat open voor de hele Martinus- en de Lucasparochie.

Geïnteresseerd?  Vraag informatie en een inschrijfformulier aan bij Bart van Soest, mail: bart44@telfort.nl of tel. 0343-452841.

Deelnemers die nog niet eerder in Chèvetogne waren krijgen voorrang, maar meestal blijft er voldoende ruimte voor enthousiaste recidivisten. Ik noteer de belangstellenden in volgorde van aanmelding. Betaling dient 8 weken voor vertrek binnen te zijn, omdat de optie op alle kamers tot die datum loopt.

Bart van Soest