R.K. Parochie Sint Maarten

Te verwachten activiteiten

Vijftig jaar priester

Pastor Verhaar viert jubileum op 12 juni

Emeritus-pastoor Verhaar werd in juni 1966 tot priester gewijd en is tot op de dag van vandaag actief als voorganger. Samen met pastoor Zemann gaat hij op 12 juni voor in de feestelijke viering ter gelegenheid van zijn 50-jarig priesterjubileum. In plaats van een cadeau wil de jubilaris graag giften voor het Lilianefonds ontvangen. De collecte op 12 juni is dan ook voor dit doel. Na afloop van de viering kunt u pastor Verhaar feliciteren tijdens de receptie in het parochiecentrum.

Vluchtelingen in Zeist, en wat nu?

In de gemeente Zeist worden momenteel zo'n 1000 vluchtelingen opgevangen. Wie zijn dit, waar komen ze vandaan, wat is hun verhaal en misschien wel het belangrijkste: wat kunnen we voor hen betekenen? De meeste vluchtelingen komen graag in contact met Nederlanders. Ze willen graag de taal leren, kennismaken met onze gewoonten en gastvrijheid.

Van het parochiebestuur

Het parochiebestuur is heel blij met de positieve geluiden over de op 11 mei jl in Zeist gehouden voorjaarsvergadering. Ook al waren drie van onze geloofsgemeenschappen (Driebergen, Maarn en Leersum) door een eerdere (ongelukkige) verschuiving van de vergaderdatum niet of minimaal aanwezig, toch hebben de aanwezigen enthousiast gereageerd op de sfeer en behandeling van de onderwerpen van die avond.

Dubbel feest in Leersum

Zaterdagavond, 14 mei, was het feest in de Sint Andries: op die dag was het precies vijf geleden dat Karel Donders tot priester werd gewijd. Hij ging, samen met Harrold Zemann, voor in een met geel-witte vaandels en ballonnen versierde kerk. Ook zijn familie was hierbij aanwezig en heel wat parochianen van de Sint Maartenparochie. Een (bijna) volle bak!

Vieringen aankomende week

Gezinsviering Jongerenviering Kinderwoorddienst