Afgelopen zondagmiddag namen we in Barneveld alvast afscheid van onze kapelaan Karel Donders. Na een feestelijke eucharistieviering was er een receptie  in het parochiecentrum en in de tuin, goed verzorgd met koffie & gebak en heerlijke broodjes. Prachtige afscheidswoorden zijn gezegd en Karel heeft veel handen mogen schudden.

Pastor Karel Donders wordt per 1 september pastoor in de parochie H. Maria Magdalena in de Over Betuwe en de Lingewaard. We gaan hem in de St. Maarten en St. Lucasparochie in ieder geval erg missen maar wensen hem natuurlijk Gods zegen toe, veel inspiratie in Gods wijngaard en alle goeds!

Kapelaan Donders gaat nog een aantal keer binnen de parochie Sint Maarten voor in de eucharistieviering. Zie hiervoor het vieringenrooster op onze website.

Een gedeelte uit de toespraak van pastoor Harrold Zemann

‘Jouw pastorale leven speelde zich uiteraard niet alleen af hier in Barneveld, zeker niet, want je hebt heel wat rondgereden. Van Zeist tot Harderwijk van Nijkerk tot Leusden en van Leersum tot Hoevelaken. 16 geloofsgemeenschappen. Als ik aan jou denk dan denk ik een beetje aan het programma man bijt hond. Want je ging rond in je Mariablauwe auto om te vieren, gesprekken te voeren, en dat deed je ook aan tafel. Pastor aan tafel, je bent heel wat keren uitgenodigd, en  juist aan tafel worden diepe gesprekken gevoerd. Je hebt heel wat tafels gezien, zal ik maar zeggen, vandaar dat man bijt hond echt van jou op toepassing is: pastor bijt schaap, maar dan in de goede zin van het woord. Mensen voelden zich inderdaad gegrepen door jouw kennis van zaken, de manier waarop je kennis wist over te brengen, (ik vind je altijd een goede catecheet), en je luisterend oor’.

De gehele toespraak kunt u hieronder downloaden