Bedevaartreis naar Assisi en Rome

Werkgroep bedevaarten Sint Maarten/Sint Lucas

Pastoraal werker Fred Kok van de St. Lucasparochie zal deze reis begeleiden en ook bij eigen (gebeds-)vieringen voorgaan. Kern van de reis is dat we veel van de belangrijkste religieuze hoogtepunten zullen bezoeken maar natuurlijk is er ook tijd voor andere bezienswaardigheden.

Onze reis begint in Assisi de stad van Clara en Franciscus en als eerste gaan we naar de plek net buiten Assisi waar Franciscus naar toe is gegaan om zich af te zonderen. Ook bezoeken wij zijn graf en de Basiliek. Met een gids gaan we een wandeling maken (12 a 15 km.). Vanaf het hoogste punt hebben we uitzicht over de stad, daar lopen we dan naartoe om Assisi verder te verkennen.

Rome heeft een indrukwekkende geschiedenis van ruim 2700 jaar. Het heeft zich geëvolueerd van klein dorp tot centrum van een gigantisch rijk tot het centrum van de grootste religie van de wereld. De stad heeft een turbulente geschiedenis waar talloze boeken over geschreven zijn. Om een beeld te krijgen van Rome moet je er zelf zijn geweest, daarom nodigen wij u van harte uit om met ons mee te gaan. Wij laten u de mooiste plekjes van Rome zien en ook met een gids trekken wij er samen op uit. Te veel om dit nu zo allemaal te benoemen, daarvoor zijn de informatie dagen gepland maar een paar voorbeelden wil ik u niet onthouden. Zoals een rondleiding en viering in de Sint- Pieterbasiliek, Forum Romanum het hart van de oude stad Rome, Colosseum, Panthéon. Wat ook erg leuk is om te vermelden is dat wij in een Klooster verblijven op 10 minuten afstand van de Sint Pieterbasiliek.

Informatiedagen:

• Vrijdag 23 februari 14.00 uur Woudenberg, parochiecentrum H. Catharinakerk, Willem de Zwijgerlaan 38
  • Woensdag 14 maart 20.00 uur Leusden, parochiecentrum ‘De Kom’ (rechts naast de St. Jozefkerk), Hamersveldseweg 51Praktische Informatie:
    Vliegreis: vertrek 04-09-2018
    Kosten: € 1260,- p.p. (gebaseerd op 21- 24 personen)
    Toeslag eenpersoonskamer: € 99,-
    De luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten zijn gebaseerd op de actuele bedragen en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Bovengenoemde reissom is inclusief:
    • vlucht per lijndienst Rotterdam – Pisa per Transavia en Rome – Amsterdam per Vueling
    • actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen, reserveringskosten
    • ruimbagage tot 15 kilo op de heenvlucht en ruimbagage tot 23 kilo op de terugvlucht
    • transfer per touringcar luchthaven Pisa – hotel Assisi
    • transfer per touringcar hotel Assisi – Klooster in Rome
    • transfer per touringcar hotel Rome – luchthaven Rome
    • drie hotelovernachtingen in Assisi op basis van halfpension in gedeelde tweepersoonskamers
    • zes overnachtingen in Rome op basis van halfpension in gedeelde tweepersoonskamers
    • zes lunches en lunchpakketten
    • wandeltocht met gids (een dagdeel) in Assisi
    • gids in Rome (vier dagdelen)
    • alle entrees bezienswaardigheden in Rome
    • reisleiding

Exclusief:
• toeristenbelasting
• overige lunches, consumpties
• verplichte bijdrage Calamiteitenfonds
• vervoer naar luchthaven
• reis en annulering verzekering

Extra noot: voor deze reis dient u goed ter been te zijn….

Hartelijke groet namens St. Maarten en St. Lucasreizen en heel graag tot ziens op 23 februari of 14 maart.

Willie van de Brug, 06-21410286, willievankooij@hotmail.com
Frans Groot, 06-53129218, ansenfrans47@kpnmail.nl