Dauwtrappen op Hemelvaart

Volgens Wikipedia ging men vroeger op Hemelvaartsdag al om 03.00 uur naar buiten om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren. Onze parochie gaat ook vroeg op pad, niet zo vroeg als dat men vroeger deed, maar toch.

Vanuit de verschillende locaties wordt gewandeld of gefietst naar de St. Theresiakerk in Maarn, zij zijn dit jaar onze gastkerk. Vanaf 09.45 staat daar de koffie/thee/frisdrank klaar en worden de zelf meegenomen broodjes ingezameld en met elkaar gedeeld.

Pastor Frans Verhaar en pastoraal werker Hao Tran zullen voorgaan in de eucharistieviering die om 10.30 uur zal beginnen.

U bent allen van harte welkom om mee te fietsen of wandelen en te genieten van het weer en mooie ontmoetingen.

Vertrektijden en contactpersonen per locatie:

St. Martinus, Doorn
09.00 uur: korte gebedsdienst in de kerk.
09.15 uur: start fietstocht naar Maarn.
Opgeven bij: Marjo Buis, buijsframbach@zonnet.nl, 0343-416340.

St. Petrus’ banden, Driebergen
08.15 uur: (reis)gebed in de Petrus- en Pauluszaal.
08.30 uur: vertrek naar Maarn.
Opgeven bij: Henk Lops, h.lops@kpnplanet.nl, 06-15120695.

St. Andries, Leersum
Na een stevig ontbijt en een gebed voor mooi weer start de fietstocht naar Maarn.
Meer info en opgave bij: Loes Grimmelijkhuizen, loesgrimmelijkhuizen@outlook.com.

H. Catharina, Woudenberg
07.15 uur: korte gebedsviering in de kerk.
07.30 uur: start fiets- of wandeltocht naar Maarn.
Opgeven: via de intekenlijsten in de hal van de kerk.

2018-05-01T21:15:45+00:00 2 mei, 2018|Nieuws|