Bewust naar Pasen

Laden evenementen
Dit event is voorbij.

De Doornse Raad van Kerken organiseert in 2018 voor de tiende keer het oecumenisch vastenproject ‘Bewust naar Pasen’. Vanaf Aswoensdag, 14 februari, worden op de woensdagavonden bijeenkomsten georganiseerd om samen op weg te gaan naar Pasen. Vaste elementen van onze avonden zijn een eenvoudige maaltijd, voordracht, bezinning, ontmoeting en een avondgebed.

Data:
14 februari
Introductie van het thema en het project PAX aansluitend Aswoensdagviering

21 februari
Juke Hudig, kunstenares, de afbeelding op de voorzijde is één van haar schilderijen over engelen. De verbeelding van het spirituele, de diepere onzichtbare werkelijkheid is het steeds terugkerende thema in het werk van Juke Hudig.

28 februari
Lenie Scherpenzeel, geestelijk verzorger en docent pastorale gespreksvoering en pastorale psychologie. Waar ben je bang voor?

7 maart
Gijs van den Brink, Elim gemeenschapslid, redacteur Studiebijbel. Angst voor de vreemdeling.

14 maart
Enis Odaci, voorzitter van Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme en partner bij Stichting Koetsveld & Odaci, waar hij samen met predikant Herman Koetsveld de interreligieuze dialoog vormgeeft. Angst voor de Islam.

21 maart
Vincent Bijlo, cabaretier, columnist én ambassadeur van vrede voor PAX. Angst voor verlies.

28 maart
Marcel Sarot, permament diaken Sint Maartenparochie en hoogleraar fundamentele theologie aan de Universiteit van                        Tilburg. Angst voor de toekomst.

Locatie:             Koningshof, Kerkplein 1, Doorn.

Programma per avond:
17.45 uur                            ontvangst
18.00 uur                           maaltijd
18.45 uur                            voordracht spreker
19.00 uur                            nagesprek
19.30-19.45 uur                avondgebed

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor alle, maar natuurlijk ook voor één of meer, avonden. Vanwege de maaltijd vragen wij u om u, uiterlijk een week voor de avond die u wilt bezoeken, aan te melden. Dit kan telefonisch bij Jeanette van Osselen (0343- 421916) of via jeanette.vanosselen@xs4all.nl.

Het project ‘Bewust naar Pasen’ wordt namens de Raad van Kerken Doorn georganiseerd door de werkgroep ‘Bewust naar Pasen’:

Wim Dorsman                                  (ELIM)  0343-417064
Jeanette van Osselen                      (RK)       0343-421916