Laden evenementen
Dit event is voorbij.

Het Socrateskoor Zeist brengt op 30 maart 2019 een bijzonder programma.

Geopend wordt met de Berliner Messe van Arvo Pärt; een moderne mis met een meditatieve sfeer, geschreven voor het jubileum van een Berlijnse Kathedraal in 1990.

Vervolgens zingen wij het Schicksalslied van Johannes Brahms dat tussen 1868 en 1871 ontstond. De muziek is geschreven naar aanleiding van een gedicht met slechts twee strofen, de eerste beschrijft de zaligheid van de goden en de tweede het lijden van de mensheid, “zich blind in de afgrond stortend”.

Het concert wordt afgesloten met de Mísa a Buenos Aires van Martín Palmeri. In deze mis zitten alle traditionele elementen, maar in een ongewoon ritme. Het hart en de ziel van de tango zijn geïntegreerd tot een spirituele tango. Martín Palmeri gebruikt in deze mis qua taal en vorm de complete Latijnse mis. De muziek is geïnspireerd op de Argentijnse tango nuevo. Deze stijl stamt uit de volksmuziek en is door Palmeri verheven tot gewijde kunst. De Tango is geladen met emoties, passie en pijn, omgezet in energie. In deze mis speelt de accordeon met het kenmerkende geluid en het stuwende ritme een hoofdrol.

Datum: zaterdag 30 maart 2019.

Tijd: 20.00-21.15 uur. Na afloop gezellig samenzijn met Argentijnse hapjes.

Plaats: Kerk van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 20, Zeist.

Kaartjes à 18,50 zijn verkrijgbaar via www.socrateskoor.nl.

We verheugen ons op een kleurrijke avond!