Maria door de eeuwen heen

Laden evenementen

Maria, Dienstmaagd des Heren, Moeder Gods, Koningin van de hemel, Troosteres van de bedroefden, Zoete Lieve Vrouw. Wie is dat toch, die moeder van Jezus, die bij zoveel mensen zoveel steun biedt?
Maria speelt een rol in het geloof van veel katholieken. En ook van protestantse en zelfs buitenkerkelijke zijde mag zij zich in toenemende belangstelling verheugen. Maar wie was zij, en welke rol heeft zij vervuld in de loop van de kerkgeschiedenis. In vogelvlucht gaan we door de eeuwen, beginnend bij de Bijbelse vindplaatsen, via de kerkelijke kalender en de bedevaarten naar Maria in de hedendaagse beleving.

Datum: woensdag 24 oktober 2018.

Tijd: 20.00-22.00 uur.

Plaats: St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828 EB Hoogland,

Leiding: Fred Kok, pastoraal werker.

Opgave bij: Edith Vos – van Norren, centraalsecretariaatolva@katholiekamersfoort.nl