Laden evenementen

Het Gilde Zeist verzorgt een rond rondleiding over het interieur van de neogotische St. Josephkerk.
Het priesterkoor, de kapellen en het interieur hebben in 2010-2011 een metamorfose ondergaan aangepast aan de 21e eeuw. Na een korte inleiding over de geschiedenis van het katholicisme in Zeist start de rondleiding op het orgelbalkon dat heel bijzonder is en een mooi overzicht  biedt in de St Josephkerk. Topstukken uit het rijke roomse leven zijn te bezichtigen waaronder de Schatkamer van de St Josephkerk.

Data rondleiding: zaterdagmiddag 22 juni, 10 augustus en 21 september 2019.
Tijd  (beide rondleidingen): 14.00-15.30 uur.
Aanmelden: niet nodig.
Kosten: €2,50 t.b.v. het Gilde Zeist.
Parkeren: gratis op het parkeerterrein achter de kerk.

Na afloop van elke rondleiding wordt koffie,thee of limonade aangeboden in het parochiecentrum en is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.

Deelnemers aan de rondleidingen kunnen ook voor € 5,- (normaal € 25,-) het boek ‘Kerk in Steigers’ kopen waarin de geschiedenis van Katholiek Zeist wordt beschreven met prachtige foto’s van het interieur en de glas-in-loodramen (230 pagina’s).

Het Gilde Zeist verzorgt ook een rondleiding over de glas-in-loodramen van de St. Josephkerk. Meer informatie leest u hier.