Rondleiding St. Josephkerk

Laden evenementen

Ook in 2018 verzorgt het Gilde Zeist op zaterdagmiddag weer een aantal rondleidingen door de St. Josephkerk. De rondleidingen worden verzorgd door Peter van der Arend, Piet Bel, Henk de Goede en Marianne Braun en duren ongeveer anderhalf uur.

Tijdens de rondleiding krijgt u informatie over het interieur van deze neogotische kerk. Het priesterkoor, de kapellen en het interieur hebben in 2010-2011 een metamorfose ondergaan aangepast aan de 21e eeuw. Na een korte inleiding over de geschiedenis van het katholicisme in Zeist, starten we op het orgelbalkon wat heel bijzonder is en een mooi overzicht biedt in de St Josephkerk. Topstukken uit het rijke roomse leven zijn te bezichtigen, waaronder de Schatkamer van de St Josephkerk.

Na de rondleiding wordt koffie, thee of limonade aangeboden in het parochiecentrum en is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten over wat men heeft gezien.
Deelnemers aan de rondleidingen kunnen ook voor € 5,- (normaal € 25,-) het boek ‘Kerk in Steigers’ (230 pag.) kopen met daarin de beschrijving van de geschiedenis van Katholiek Zeist en prachtige foto’s van het interieur en de glas in loodramen.

Data rondleiding 26 mei, 23 juni, 14 juli, 11 augustus, 22 september 2018 (allen zaterdag)

Tijd: 14.00-15.30 uur.

Kosten: € 2,50 t.b.v. het Gilde Zeist.

Er zijn ook rondleidingen waarbij de glas in lood ramen nader worden belicht. Voor meer informatie over deze rondleidingen lees hier.