Voltooid leven, lezing van Kardinaal W. Eijk

Dit event is voorbij.

Bericht op 23 april 2018:

Wegens griep zal Kardinaal W. Eijk op dinsdag 24 april niet in de gelegenheid zijn om deze lezing te houden.

Het treft ons allemaal, dat onderwerp ‘voltooid leven’. Zo niet onszelf, een familielid of goede kennis, dan is het wel via de media en de politiek. Maar wanneer is het leven voltooid? Mogen we daar zelf zeggenschap over hebben, over oordelen en kunnen we er over praten zonder emoties?

Kardinaal Eijk komt met ons praten over ‘voltooid leven’. Hij studeerde geneeskunde, ging naar het Groot-seminarie en werd tot priester gewijd. Daarna promoveerde hij in de geneeskunde en in de filosofie. Wereldwijd geldt Eijk als een expert in de medische- en bio-ethiek en hij kan vanuit zijn kennis en geloof zijn licht laten schijnen over het gevoelige thema ‘voltooid leven’. Vorig jaar heeft de kardinaal deze lezing in Barneveld gehouden. Velen heeft hij toen verrast door zijn verhelderend verhaal en zijn openheid in de dialoog met de aanwezigen.

Een uitkomst van de avond staat dus niet vast. De discussie over ‘voltooid leven’ is immers nooit voltooid. Wel worden we er beter van, krijgen zo meer begrip, dat helpt bij onze keuzes.

Datum: dinsdag 24 april.
Tijd: 20.00 uur. Voorafgaand aan de lezing is er om 19.30 uur een Vesperdienst met de kardinaal in de St. Jozefkerk.
Plaats: parochiecentrum De Kom, Hamersveldseweg 51, Leusden (re naast de St. Jozefkerk).
Aanmelden verplicht i.v.m. beperkte plaats: secretariaat St. Lucasparochie, secretariaat@stlucas.nu, 033-4941261.