Festival Celebrate

In de meivakantie (zaterdag 28 april t/m vrijdag 4 mei) vindt in Voorthuizen het festival Celebrate plaats. Eén van de sprekers is de Utrechtse hulpbisschop Th. Hoogenboom. Hij gaat zondagmorgen 29 april ook voor in de Eucharistieviering. Andere sprekers zijn Charles Whitehead en David Payne uit Engeland en de evangelische spreker Carlos Payan uit Frankrijk.

Het festival wordt georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing, een beweging binnen de R.-K. Kerk voor vernieuwing door de Heilige Geest, versterking van geestelijk leven, gemeenschapsopbouw en oecumenische samenwerking.

Iedereen is welkom om deze inspiratieweek geheel of gedeeltelijk mee te maken. Er zijn programma’s voor alle leeftijdsgroepen met muziek, zang, lezingen, vieringen, workshops, een aanbiddingstent, ontmoeting en meer. Voor tieners die de hele week deelnemen is er het programma Cross over. In de ochtenden is er opvang voor de allerkleinsten.

Daarnaast biedt de accommodatie gelegenheid tot recreatie. De bijeenkomsten vinden plaats op camping Het Beloofde Land, in de katholieke Odulfkerk en in sporthal De Voorde. Het programma begint op zaterdagavond 28 april. De kampeerplaatsen, chalets en huisjes zijn vanaf 27 april beschikbaar. Dit is het 14de Celebratefestival, eerdere edities vonden plaats in de zomervakanties in Brabant, Drenthe en Groningen.

Het thema van Celebrate 2018, Amazing Newness, komt van paus Johannes Paulus II die zei: “Telkens als de Geest tussenbeide komt, verbaast Hij mensen. Hij brengt verrassende nieuwheid, verandert personen en geschiedenis radicaal.” Het organiserende Celebrateteam stelt dat ondanks de hectiek van het leven “de Geest vernieuwend bezig blijft. Overal waar Hij kans ziet en ruimte krijgt bewerkt Hij nieuw Leven, nieuwe Liefde. Op Celebrate willen we de Geest de ruimte geven, open luisteren naar wat de Geest verlangt te doen in ons persoonlijk leven. Open ook voor gaven en charisma’s die de Geest schenkt in de gemeenschap.”

Deelnameprijzen, aanmelding en meer: www.celebratefestival.nl, of 0492 554644.

2018-04-25T21:00:08+00:00 24 april, 2018|Nieuws|