In de ochtend van zondag 7 juli waren heel wat Leersumers voor de jaarlijkse oecumenische openluchtdienst te vinden op het bosterrein achter het zwembad. Voorganger was ds. Pieter Goedendorp die werd ‘bijgestaan’ door leden van de Michaëlkerk, de Johanneskerk, de Andriesgeloofsgemeenschap en de Baptistengemeente. Het thema was “Tijd voor alles”.

Bij een matige temperatuur, een frisse wind en een waterig zonnetje werd tijd gemaakt om met elkaar te zingen, te bidden en te luisteren, o.a. naar Saskia Hoogendam en Carine Roos die deze dienst muzikaal begeleidden.

Tijd werd ook gemaakt voor de jongerenwerkgroep die op 13 juli vertrekt naar Moldavië om daar, net zoals voorgaande jaren, twee weken hárd te gaan werken. Ze hebben in het afgelopen winterseizoen heel veel activiteiten ontplooid om de reis te kunnen bekostigen. Via een leuke ‘pubkwiz’ werd een kijkje achter de schermen genomen.

Aan het eind van de viering werd de Moldaviëgroep toegezongen (Ga met God) en létterlijk uitgezwaaid.