Lichtjestocht

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert geloofsgemeenschap St. Theresia in Maarn rond Kerstmis een Lichtjestocht.

De Lichtjestocht is een sfeervolle avondwandeling van ca. 2 km. in het donker, langs een met lichtjes uitgezet pad. Er staan 350 lichtpotjes en vuurkorven langs de 2 kilometer lange route. Op Landgoed ‘t Slot, tegenover de St. Theresiakerk, wordt het kerstverhaal uitgebeeld. De Lichtjestocht wordt voor het 2e jaar georganiseerd om gezinnen met jonge kinderen en overige geïnteresseerden in kerstsfeer te brengen. Vorig jaar kwam 150 belangstellenden, ook van buiten de parochie, op de sfeervolle avondwandeling af.

Ook PKN Maarn verleent assistentie. Zij levert de kostuums voor de figuranten (Maria en Jozef, herders, Drie Koningen, engelen), een van de herders is van PKN-huize en een koning komt uit Doorn.

Na de wandeling is er ontvangst in de kerk, waar Anne-karien Damen het kerstverhaal voorleest en er kerstliedjes worden gezongen. Wandelaars kunnen zich na afloop opwarmen met warme drankjes en oliebollen.

Datum: zondag 23 december 2018.

Start tussen: 18.15 – 19.00 uur. De wandeling duurt ca. 45 minuten.

Plaats: St. Theresiakerk, Amersfoortseweg 50, Maarn.

Deelname is gratis, reserveren niet nodig.

2018-12-10T14:22:05+00:007 december, 2018|Nieuws|