Musical Jakob

Drie jaar geleden brachten parochianen van de Catharinakerk en de Voorhof uit Woudenberg de Musical ‘Ruth’ op het podium. Een prachtig project waarbij veel mensen hebben ervaren hoe bijzonder het is om gezamenlijk een musical neer te zetten. We hebben heel veel zin om aan de slag te gaan met onze volgende musical, Jakob.

Het levensverhaal van Jakob, kan het verhaal van iedereen zijn. Het kent herkenbare momenten van twijfel, angst, radeloosheid, pijn en verdriet. Van jaloezie, onmacht, leugen en bedrog. Maar ook van hoop, geloof en liefde. Jakobs verhaal is ons verhaal.

De vraag:  staat centraal in deze musical. Wie is die man, die het eerstgeboorterecht op een slimme manier in handen kreeg? Die zijn bijna blinde vader de zegen met een lafhartige verkleedpartij ontfutselde. Die alle familieverhoudingen op het spel zette en moest vluchten voor de woede van zijn broer. Die God bij Bethel op een indringende wijze in zijn leven ontdekte. Die tot over zijn oren verliefd werd op Rachel, de jongste dochter. Maar die een koekje van eigen deeg kreeg toen hij de morgen na de bruiloft ontdekte: ‘En zie… het was Lea!’

Wie is Jakob? Een mens waarin we ons kunnen herkennen. Een mens waarmee God toekomst maakt: Israël.

We zijn als stuurgroep al een tijdje bezig met de voorbereidingen om deze musical op te kunnen gaan voeren. Dat kan niet zonder de zangers, toneelspelers, decorbouwers, techneuten en logistiek medewerkers! Voor ieder wat wils en iedereen is welkom. De bedoeling is om eind maart 2019 de musical vier keer op te voeren.

Donderdagavond 6 september is de startavond en zal iedereen die mee wil doen de details horen. Meer informatie over die avond volgt. Hou het prikbord, De Mantel en de website in de gaten.

We hebben verschillende hoofdrollen met solo’s te verdelen, zoals Jakob, Laban en Rachel. Maar er zijn ook rollen zonder een solo. In september houden we de audities daarvoor. De dinsdagavonden gaan we met de toneelspelers oefenen.
Daarnaast zijn we ook op zoek naar koorleden. Vanaf september is op de donderdagavond van 20.00-21.30 de koorrepetitie.

Laten we er met zijn allen een mooi project van maken,

Sierd, Angelique, Diane, Petra, André en Hilde

Contact Catharinakerk: Angelique Martina-Spies, 033-2863343, a.martina@xs4all.nl

2018-07-16T16:29:08+00:0016 juli, 2018|Uitgelicht nieuws|