Onttrekking aan eredienst

De Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand in Austerlitz wordt door de bisschop per 1 oktober a.s. aan de eredienst onttrokken.

Beste medeparochianen,

Zoals u weet hebben we in 2015 afscheid genomen van de kerk van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand te Austerlitz. Vanuit de gemeenschap kwam destijds bij ons de vraag of het nog verstandig zou zijn om door te gaan als kerkgemeenschap in Austerlitz. Na een flinke bloeiperiode was aan alle kanten te merken dat de vitaliteit afnam en nogal wat taken op de schouders van een paar mensen neerkwamen. Na grondige afweging en nadat er vanuit het bestuur van Austerlitz contact was geweest met nagenoeg alle parochianen hebben we de knoop doorgehakt. We hebben het afscheid echt kunnen vieren, natuurlijk met een lach en een traan, maar daar denk ik nog met heel veel dankbaarheid en waardering aan terug. De kerk werd niet meer gebruikt als liturgische ruimte, maar incidenteel nog wel door groepen met hun activiteiten. In de afgelopen week heeft de bisschop besloten om de kerk per 1 oktober a.s. officieel aan de eredienst te onttrekken, dat betekent dat het dan geen kerk meer is maar een profane ruimte. Het dorpshuis van Austerlitz zal er tijdelijk gebruik van maken. Ik hoop u hiermee op de hoogte te hebben gebracht van de laatste ontwikkelingen rond deze kerk. Het officiële document en het decreet van de bisschop kunt u vinden op de website van de Sint Maartenparochie.

Met hartelijke groeten en graag tot ziens pastoor Harrold Zemann

De gehele tekst van het decreet kunt u hier downloaden: Austerlitz OLV v Altijddurende Bijstand Decreet onttrekking aan eredienst 2018-09-03

2018-09-07T13:09:48+00:005 september, 2018|Nieuws|