Ter gelegenheid van de herdenking van de 100ste sterfdag van de kinderen van Fatima nodigt deze Portugese parochie alle gelovigen wereldwijd uit om de ‘rozenkrans voor de vrede’ mee te bidden.

In 1917 verscheen Maria in Fatima zes keer aan de herderskinderen Francisco en Jacinta Marto en hun nichtje Lucia dos Santos. Deze rozenkrans voor de vrede wordt gebeden op 4 april 2019 en 20 februari 2020 tussen 20.00 en 21.00 uur (Portugese tijd) in de parochie van Fatima waar de herders werden gedoopt. Onder anderen het Aartsbisdom Utrecht heeft de parochies gevraagd om waar mogelijk mee te doen met dit gebed. Gelovigen kunnen zich natuurlijk ook thuis aansluiten. De plechtigheid in Fatima wordt live uitgezonden voor de hele wereld, via sociale media en op internet via Angelus TV.