Het Gilde Zeist verzorgt twee verschillende rondleidingen in de St. Josephkerk, een rondleiding over het interieur en een over de glas-in-loodramen.

Rondleiding interieur
De gids vertelt u over het interieur van de neogotische kerk. Het priesterkoor,de kapellen en het interieur hebben in 2010-2011 een metamorfose ondergaan aangepast aan de 21e eeuw. Na een korte inleiding over de geschiedenis van het katholicisme in Zeist start de rondleiding op het orgelbalkon dat heel bijzonder is en een mooi overzicht  biedt in de St Josephkerk. Topstukken uit het rijke roomse leven zijn te bezichtigen waaronder de Schatkamer van de St Josephkerk.

Rondleiding glas-in-loodramen
De gidsen geven een toelichting en tekstuitleg op de totstandkoming en restauratie van ruim 250 vierkante meter aan schitterende kunstwerken. Bovendien wijzen ze op de bijzondere details van de voorstellingen van het Oude en Nieuwe Testament betreffende de 12 artikelen van het geloof afgebeeld op 6 driedelige glas in loodramen.

Data rondleiding interieur:  zaterdagmiddag 22 juni, 10 augustus en 21 september 2019.
Data rondleiding glas-in-loodramen: zaterdagmiddag 6 juli en 7 september 2019.
Tijd  (beide rondleidingen): 14.00-15.30 uur.
Aanmelden: niet nodig.
Kosten: €2,50 t.b.v. het Gilde Zeist.
Parkeren: gratis op het parkeerterrein achter de kerk.

Na afloop van elke rondleiding wordt koffie,thee of limonade aangeboden in het parochiecentrum en is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.

Deelnemers aan de rondleidingen kunnen ook voor € 5,- (normaal € 25,-) het boek ‘Kerk in Steigers’ kopen waarin de geschiedenis van Katholiek Zeist wordt beschreven met prachtige foto’s van het interieur en de glas-in-loodramen (230 pagina’s).