Aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. Daar kan iedereen in de Vredesweek een bijdrage aan leveren. Voor de kerken betekent dat bijvoorbeeld een oecumenische ontmoeting:
– In Doorn is op zondag 15 september een oecumenische viering in de Sint Martinuskerk, aanvang 9.30 uur;
– In Driebergen is op zondag 22 september om 10.00 uur een oecumenische viering in de Grote Kerk aan de Hoofdstraat;
– In Zeist is eveneens een oecumenische viering op zondag 22 september om 10.00 uur in Kerkelijk Centrum Zeist West.

Verschillende middelbare scholen in Zeist doen mee aan een walk of peace op maandag 23 september, aanvang 14.00 uur bij de bibliotheek Zeist.
Dit is de lokale versie van de landelijke walk of peace die op zaterdag 21 september plaats vindt in Almere. Zie voor meer informatie daarover de website van Pax voor vrede, waar ook andere informatie over de vredesweek en activiteiten te vinden is.