Normaal bedoelen we met geheimen dingen die verborgen moeten blijven. Je hebt de “commissie stiekem” van de Tweede Kamer, die over veiligheidszaken gaat en waarvan de leden niets mogen vertellen over wat ze in die commissie gehoord hebben. In de godsdienst leek het woord “geheim” vaak gebruikt te worden als een stopverbod voor het denken.  Over geen van die dingen gaat het, als we spreken over de “geheimen  van ons geloof”. Dan gaat het over dingen, waar je niet over uitgedacht raakt en over gebeurtenissen in onze geschiedenis en over sacramenten. Zelfs de Kerk blijkt een geheim te zijn, ook al is ze zo zichtbaar als elke andere organisatie.

Wij zijn blij dat professor Dr. Jozef Wissink, hoogleraar praktische theologie aan de Universiteit van Tilburg, ons wil inwijden in het geheim van het geloof. Hij is priester van het aartsbisdom Utrecht.
Maandag 11 maart spreekt Jozef Wissink over de geheimen van het geloof om 20.00 uur in de St. Andrieskerk, Engelberg 15a in Leersum.
Opgeven kan bij Theo Wagenaar tramwagenaar@hetnet.nl of Teun Monster tjmonster@planet.nl

Professor Dr. Jozef Wissink (1947) was hoogleraar praktische theologie aan de Universiteit van Tilburg. Hij is priester van het aartsbisdom Utrecht

Jozef Wissink

Datum                             maandag 11 maart 2019