‘Bidden: waarom en hoe?’ Leo Fijen probeert op 31 maart een antwoord te geven op deze vraag. Hilde Sluiter neemt de aanwezigen op 24 maart mee in het waarom en hoe je een Bijbel leest.

Na de gezamenlijke maaltijd, hét moment om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen, gaan we aan de hand van het thema en met de input van de spreker met elkaar in gesprek.

De Alphacursus bestaat uit tien bijeenkomsten en een Alphaweekend. De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op donderdagavond plaats van 18.00-21.00 uur in het parochiecentrum van St. Petrus’ banden, Rijsenburgselaan 4,  Driebergen.

Het programma

DATUM ONDERWERP GASTSPREKER
24 maart De bijbel lezen: waarom en hoe? Hilde Sluiter, van het tijdschrift ‘Bouwen aan de nieuwe aarde’
31 maart  Bidden: waarom en hoe? Leo Fijen, hoofdredacteur journalistiek en
levensbeschouwing KRO-NCRV
7 april Hoe kan ik het goede doen? Harrie van Dijk, vrijwilliger bij o.a. de weggeefwinkel
23/24 april Weekend van de Heilige Geest

• Wie is de Heilige Geest?
  • Wat doet de Heilige Geest?
  • Hoe kan ik vervuld worden
    van de Heilige Geest?
Jim Schilder, priester

Nadere informatie over het weekend van de Geest
wordt later bekend gemaakt.

28 april Hoe leidt God ons Nelleke Spiljard, pastoraal werker
5 mei Hoe vertellen we het anderen? Gijs van den Brink, theoloog
12 mei Wat is de kerk? Hoe nu verder?  Rini Bowman, diaken
19 mei Geneest God ook vandaag nog? Marian van der Laan

Tijd: 18.00 – 21.00 uur.

Meer informatie en aanmelden: Marian van der Laan, 06- 54902728 of Annemarie Damen, 06- 12891915. Mailen kan ook: alphacursuspetrusbanden@gmail.com. Aanmelden kan tot 28 februari 2022.

Graag tot ziens bij Alpha!
Team Alpha