logo_psm-groot
website email facebook youtube 
Nieuwsbrief 20 september 2023

Bezinning: Vrede leren

Vrede leren
Kun je over vrede leren
van deskundige dames en heren?
Ze hebben vast wel veel verstand
van macht en oorlog in elk land.
Is de vrede soms te zoeken
in superoude dikke boeken?
Leer je vrede uit de krant
vol met leed en moord en brand?
Leer je vrede bij actiegroepen
die heel hard om vrede roepen?
Centraal-nieuws

'Hope Tour', zondag 1 oktober in Doorn

Hope Tour, zondag 1 oktober
Dit jaar gaat Milk & Honey op Hope Tour. De aftrap is zondag 1 oktober om 16.00 uur in de Martinuskerk in Doorn. Tijdens deze gebedsviering wordt muziek, zoals 'Oh happy day', 'Leun op mij', 'Imagine' en 'Omarm me', afgewisseld door mooie en inspirerende verhalen van pastoor Harrold Zemann en andere sprekers. Door klassiekers maar ook muziek van nu te brengen, is een Milk & Honey gebedsviering geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of religieuze achtergrond. Welkom!

1e Bijeenkomst Alphacursus over 'Wie is Jezus'

1e Bijeenkomst Alphacursus over 'Wie is Jezus'
De Alphacursus in Driebergen gaat op donderdag 21 september van start. Patrick Kuipers, rector van het Ariëninstituut bijt het spits af en probeert een antwoord te geven op de vraag 'Wie is Jezus'? We beginnen met een gezamenlijke maaltijd, hét moment om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Aan de hand van het thema en met de input van de spreker, gaan we samen op pad om ons in het geloof te verdiepen.

'Nooit te oud om te groeien',
zingevingsbijeenkomsten voor senioren

'Nooit te oud om te groeien', zingevingsbijeenkomsten voor senioren
Ouder worden in deze tijd. Het is een thema met vele facetten. Wat betekent het om in deze tijd ouder te worden? Wat is in deze levensfase van belang in uw leven en wat geeft u zin in het leven? Op zoek naar een goed gesprek? Zowel in Zeist als in Leusden worden bijeenkomsten gehouden waarin zingeving en ouder worden centraal staan. Vanwege grote belangstelling zijn er extra bijeenkomsten gepland.

Boodschap paus Werelddag van Migrant en Vluchteling: Vrij om te kiezen voor migreren of blijven

Boodschap paus Werelddag van Migrant en Vluchteling: Vrij om te kiezen voor migreren of blijven
Op zondag 24 september viert de Rooms-Katholieke Kerk voor de 109e keer de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling. In zijn boodschap voor deze dag legt paus Franciscus het accent op vrijheid, vrijheid die, zo schrijft hij, de keuze om het eigen land te verlaten altijd zou moeten kenmerken. Het thema van zijn boodschap is dan ook ‘Vrij om te kiezen voor migreren of blijven'.

Nationale bedevaart naar Rome in Jubeljaar 2025

Nationale bedevaart naar Rome in Jubeljaar 2025
Paus Franciscus nodigt gelovigen uit om als ‘Pelgrims van hoop’ naar Rome te komen in het Jubeljaar 2025. De bisschoppen van Nederland willen gezamenlijk met pelgrims uit de zeven bisdommen op deze uitnodiging ingaan. In de meivakantie (in heel Nederland van 26 april t/m 4 mei 2025) wordt daarvoor een Nationale Bedevaart georganiseerd naar Rome.

In memoriam Jannie Vosmeer

In memoriam Janny Vosmeer (of Jannie??)
Onze dierbare parochiaan Jannie Vosmeer is op dinsdag 5 september jl. overleden. Zij is 101 jaar geworden. Haar afscheid was op 12 september jl. in de St. Martinuskerk in Doorn, waarna haar begrafenis plaatsvond op de Nieuwe en Algemene Begraafplaats aan de Arnhemse Bovenweg in Doorn.

Zin in film: 'Adam', vrijdag 6 oktober

Zin in film: Adam
In het programma van ‘ontmoeten en verdiepen’ gaat weer een serie films van start. De film ‘Adam’, gaat over het lot van een jonge vrouw Samia. Zij is eenzaam en zwerft alleen door de straten van Casablanca. Ze is verstoten door haar familie omdat ze ongehuwd zwanger is. De film is een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.
Driebergen

Oecumenische vredesviering Driebergen

Oecumenische vredesviering Driebergen
Zondag 24 september vindt de oecumenische vredesviering van Driebergen plaats in de kerk van Sint Petrus' banden. We lezen het verhaal van Jozef, die door zijn vader een mantel omgehangen krijgt. Dit leidt tot onvrede bij de broers van Jozef en ze gooien hem in een put. We denken na over wat er nodig is om onvrede om te buigen naar vrede.

Orgelconcert Grote Kerk

Organist Gert van Hoef speelt op vrijdag 22 september op het orgel van de Grote Kerk, Hoofdstraat 115 in Driebergen. U kunt luisteren naar stukken van o.a. Johan Sebastian Bach, Jan Zwart, Alexandre Guilmant, Feike Asma en César Franck.
Aanvang: 20:00 uur. Na afloop ontmoeting met een drankje. De toegang is vrij met een collecte aan het eind voor de onkosten.

In Gods naam

In Gods naam
Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas, acteur en zanger, naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. In een avondvullende voorstelling neemt hij ons mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.

Wie helpt?

Wie helpt?
De werkgroep Diaconie krijgt de laatste tijd zeer regelmatig een hulpvraag: weten jullie iemand die mij kan en wil helpen bij het wat zwaardere huishoudelijk werk? Onze parochie vergrijst en de meeste van onze parochianen willen thuis blijven wonen. Logisch, toch? Maar dat lukt alleen als er iemand in de buurt is die tegen een redelijke vergoeding bereid is, af en toe een handje – liefst met een dweil of stofzuiger erin – toe te steken.

Voedselbank, maar dan ánders

Voedselbank, maar dan ánders
In de maand oktober collecteren we ieder weekend voor De Voedselbank Heuvelrug. In bepaalde perioden lukt het de Voedselbank namelijk niet om, ondanks de steun van winkels en bedrijven, alle ‘schijf van 5-producten’ (o.a. vlees, groenten en fruit) aan hun cliënten aan te bieden. Met uw gift kan de Voedselbank dit probleem opvangen.

Zin in film: 'Doubt', woensdag 4 oktober

Zin in film: Doubt
De charismatische priester Brendan Flynn probeert een nieuwe wind te laten waaien door de strenge St. Nicholas school in de Bronx. Dat is niet naar de zin van de directrice, zuster Aloysius Beauvier, die met ijzeren hand waakt over de traditionele waarden in haar school. Met Meryl Streep in een sterke hoofdrol.
Tijd: 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Plaats: Ontmoetingskapel, Kapelweg 45, Maarn. Entree: € 5,-, Begeleiding en contact: Jan Spilker, jan.spilker@planet.nl, 06-22975996. Bekijk hier de trailer.

Zaterdagavondviering 23 september - wielerronde Woudenberg

Zaterdagavondviering 23 september - wielerronde Woudenberg
Op zaterdag 23 september is er in Woudenberg een wielerronde met verschillende wedstrijden. De wegen van het parcours zijn afgesloten voor alle verkeer van 14:30 tot 18:00, zo ook de Willem de Zwijgerlaan waar onze Catharinakerk aan gelegen is. Onze viering op zaterdagavond begint om 19:00 uur, in principe is de kerk dus gewoon bereikbaar. Alleen als de wielerronde uitloopt, zult u in de omliggende straten moeten parkeren.

Sint Franciscus viering / verwelkomen De Voorhof

Zondag 1 oktober is een bijzondere zondag: niet alleen is dit de zondag dat de gemeenteleden van De Voorhof voor het eerst in de Catharinakerk komen kerken, het is ook een zondag dat de Catharinakerk een viering wijdt aan Sint Franciscus.
Deze beide gebeurtenissen willen we graag samen beleven.
Zeist

Dag van Ontmoeting

Dag van Ontmoeting
Op de Dag van Ontmoeting, donderdag 5 oktober, wordt u tussen 9.00 en 9.30 uur van harte welkom geheten met een kopje koffie/thee en iets lekkers. De Eucharistieviering, waarin ook de ziekenzalving kan worden ontvangen, begint om 10.15 uur. Daarna een eenvoudige, maar lekkere lunch. Het middagprogramma duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Nieuws uit de Wijkinloophuizen: 'Groen'

Nieuws uit de Wijkinloophuizen
Na de renovatie vorig jaar hebben we ook het balkon opgeknapt. Het is nu een fijne plek om te zitten en we genieten van de groene plantenbakken. Vanuit kringloopwinkel Het Goede Doel heeft wijkgemeente De Bron deze opknapbeurt mogelijk gemaakt en daar zijn we heel blij mee. Het doet goed om te midden van veel beton en glas ook natuur om ons heen te hebben en groene groei te zien.

Rondleiding St. Josephkerk (glas-in-loodramen)

Rondleiding St. Josephkerk (glas-in-loodramen)
De Gildegidsen leiden u op zaterdag 7 oktober langs de prachtige, kunstzinnige glas-in-loodramen van Willem Mengelberg met Bijbelse voorstellingen, maar ook veel hedendaagse beelden. U ontdekt hoeveel symboliek op de 250 m2 ramen te vinden is. Na de rondleiding wordt er koffie/thee/limonade aangeboden en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.
kalender 1

logo Sint Maarten
R.K. Parochie Sint Maarten
Rozenstraat 20, 3702 VP Zeist
www.parochie-sintmaarten.nl

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief, als aanvulling op parochieblad de Mantel. De Mantel verschijnt 6 keer per jaar, de nieuwsbrief verschijnt eens per 2 weken met actueel parochienieuws en met aankomende activiteiten.
Uitschrijven | Aanpassen