logo_psm-groot
website email facebook 
Nieuwsbrief, 10 februari 2021

Bezinning: Achterstand

Van-Maria-Lichtmis-tot-PInksteren
We blijven op slot
Kinderen lopen achterstand op
Grootouders zien kleinkinderen op afstand
Het water staat meerderen tot aan de lippen
De nachten zijn vol van onrust
De toekomst is in mist gehuld
De één lijdt meer dan de ander
De één ziet meer kansen dan de ander
We dreigen op afstand van elkaar te raken
Wordt vissers van mensen (Marcus 1, 17)
Mensen die mensen opvangen
Mensen die geen achterstand in de liefde oplopen

Marinus van den Berg
Centraal-nieuws

De Mantel van Sint Maarten - Vasten

De Mantel van Sint Maarten - Vasten
Er is een tijd voor alles, zegt het bijbelboek Prediker. En er is gelukkig niet alleen coronatijd, er is ook veertigdagentijd, vastentijd. En tijd om de nieuwe Mantel te lezen, vol bemoediging en informatie over onze parochie. Tijd van lezen is tijd van leven toch? Klik op 'lees verder', daar kunt u De Mantel downloaden.

Onze parochiekerken blijven nog dicht

Onze parochiekerken blijven nog dicht
Het kabinet heeft voor de komende periode de lockdown in onze samenleving verlengd. In het pastoraal team en de beide parochiebesturen hebben we de gehele situatie zorgvuldig overwogen. Ook is er overleg geweest met onze regiovicaris. We hebben besloten om nog even door te gaan met alleen het streamen van de vieringen.

Veertigdagenkalender 2021

Schepping, Corja Bekius
Ook dit jaar geeft de Raad van Kerken Zeist een digitale veertigdagenkalender uit. Thema: ‘De weg van het zaad’. Elke week wordt een subthema belicht door schrijvers uit verschillende kerken. Van Aswoensdag tot Pasen is er dagelijks een mail met afbeelding en een zinvolle tekst. Hopelijk is daar inspiratie uit te putten op weg naar Pasen, zeker nu we fysiek niet met elkaar kunnen samenkomen.

Op weg naar Pasen: online verdieping van het pastoraal team

Op weg naar Pasen: online verdieping in 40-dagentijd
7x omzien naar elkaar
in tijden van corona
het evangelie doen

Zin in wat verdieping in de veertigdagentijd op weg naar Pasen? Wij bieden een kort online programma via ZOOM. Elke dinsdagmorgen van 9.30-10.00 uur (start 23 febr.). Wij zijn er: Fred Kok en Antoinette Bottenberg, pastoraal werkers. Jij ook?

'Vonkeling', nieuw thema vastentijd Geloven Thuis

'Vonkeling', nieuw thema vastentijd Geloven Thuis
Website www.geloventhuis.nl, voor gezinnen met kinderen in de basisschoollleeftijd, begint dit thema op Aswoensdag met een kleine viering voor thuis. We komen samen rond een vuurtje en maken as. As van waar we van balen. As van wat nu maar eens voorbij moet zijn. Een filmpje laat zien wat de bedoeling is.

De digitale 40-dagenretraite 2021 van de Jezuïten

De digitale 40-dagenretraite 2021 van de Jezuïten
'Het licht van uw gelaat' is de titel van de online 40-dagenretraite in 2021. De retraite gaat op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag. De teksten zijn geschreven door jezuïet Bert Daelemans. Deelnemers krijgen gedurende de 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om de 40-dagentijd intenser te beleven.

Vastenactie: virtuele wandeltocht door Afrika

Vastenactie: virtuele wandeltocht door Afrika
Altijd al eens in de prachtige natuur van Kenia willen wandelen? De mensen in Sierra Leone willen ontmoeten? De zon zien ondergaan in Zambia? We gaan het gewoon doen! Op Aswoensdag 17 februari start de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’.

Vier online met ons mee. Waar vind ik de vieringen op YouTube en de liturgieboekjes?

Vier online met ons mee. Waar vind ik de vieringen op YouTube en de liturgieboekjes?
De eucharistievieringen voor de parochies Sint Maarten en Sint Lucas worden de komende weken elke zondagmorgen om 11.00 uur via een live­stream vanuit de Sint Jozefkerk Achterveld uitgezonden op hun YouTubekanaal. In dit bericht vindt u informatie over hoe u de vieringen op YouTube kunt vinden. Ook kunt u onderaan dit bericht de liturgieboekjes voor de vieringen downloaden.

Huisbezoek en communie thuis: hoe dan wel?

Huisbezoek en het ontvangen communie thuis
Het pastoraal team krijgt regelmatig de vraag of parochianen namens de parochie bezoek kunnen krijgen (door mensen van de bezoekgroepen of door pastores) en/of thuis de communie kunnen ontvangen. Tot nu toe was dit steeds wel het geval, maar inmiddels kampen we met een nog besmettelijker variant.

Webinars Fratelli Tutti

Webinars Fratelli Tutti
Luce, het Centrum voor Religieuze Communicatie van de Universiteit Tilburg, houdt vanaf vrijdag 5 februari 2021 negen keer, van 15.00 tot 16.00 uur, een wekelijks webinar over Fratelli Tutti, steeds ingeleid door een inspirerende deskundige.

Gesprekshandleiding Fratelli Tutti

Gesprekshandleiding Fratelli Tutti
De Konferentie Nederlandse Religieuzen heeft een gesprekshandleiding uitgebracht bij de encycliek Fratelli Tutti. Deze kan worden gebruikt om de encycliek in groepsverband te bespreken of voor individuele overweging. Klik op 'lees verder', zodat u de handleiding kunt downloaden.
Doorn

Meditatief: De Bijbelse kleuren van Chagall

Meditatief: De Bijbelse kleuren van Chagall
Woensdag 17 februari, Aswoensdag. Op deze avond werd jaarlijks een oecumenische 'aswoendag-viering' gehouden. Dat is dit jaar niet mogelijk. Om toch een eigen meditatieve voorbereiding op de 40-dagentijd aan te bieden, kunt u mee kijken naar een presentatie van de kerkramen van de Stephanskirche in Mainz.
Driebergen

Nieuwe vorm JKD en kom meezingen!

Nieuwe vorm JKD en kom meezingen!
“Als het getij verloopt, verzet men de bakens!” Dat symboliseert wel het punt waarop het Jongerenkoor Driebergen zich momenteel bevindt. Voor kerkelijke jongerenkoren is de huidige tijd, ongeacht de situatie rondom COVID-19, geen gemakkelijke tijd. Er zijn tal van redenen aan te wijzen waarom jongeren zich niet meer aan een kerkelijk jongerenkoor, dus ook het Jongerenkoor Driebergen, willen binden.
Leersum

In memoriam Bernardus Wilhelmus Joseph (Ben) Otters

In memoriam Bernardus Wilhelmus Joseph (Ben) Otters
Op 26 januari overleed, op 80-jarige leeftijd, onze mede-parochiaan Ben Otters. Zijn uitvaart was op 2 februari te volgen via een livestream.


Maarn

Oecumenische aswoensdagviering

Oecumenische aswoensdagviering
De oecumenische aswoensdagviering zal worden gestreamd via het YouTubekanaal van de Dorpskerk in Maarn. U kunt deze viering live meevieren. De viering begint om 19.00 uur. Medewerking wordt verleend door diaken Marcel Sarot, ds. Mariëlle Jochemsen, pianist Pascal Rijnders en violiste Eveline van Leeuwen. (Ga naar www.youtube.com (of klik op deze link) typ in de zoekbalk 'Dorpskerk Maarsbergen' en u vindt vanzelf de juiste viering.
Woudenberg

RK vieringen vanuit de Voorhof

livestream coming soon
Het is stil in onze kerken en we zien en spreken elkaar minder. We blijven zoeken naar mogelijkheden om toch in contact met elkaar te komen.
Zeist

Vespers in de 40-dagentijd

Vespers in de 40-dagentijd
Van 17 februari, Aswoensdag, tot en met 31 maart 2021 is er elke woensdag een oecumenisch vesper in Zeist-west. Thema: 'De weg van het zaad'.

logo Sint Maarten
R.K. Parochie Sint Maarten
Rozenstraat 20, 3702 VP Zeist
www.parochie-sintmaarten.nl

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief, als aanvulling op parochieblad de Mantel. De Mantel verschijnt 6 keer per jaar, de nieuwsbrief verschijnt eens per 2 weken met actueel parochienieuws en met aankomende activiteiten.
Uitschrijven | Aanpassen