logo_psm-groot
website email facebook youtube 
Nieuwsbrief 15 december 2021

Bezinning: Kerstwens

Kerstwens
Nog altijd kan de wereld nieuw beginnen,
in ieder kind kan het opnieuw beginnen.

Zolang God kinderen in ons midden zendt, heeft hij zich nog niet van ons afgewend.

(Muus Jacobs)
Het pastoraal team wenst u een Zalig kerstfeest en een gelukkig 2022.(Aquarel Ton van Leur, Woudenberg)
Centraal-nieuws

Kerstbijeenkomst voor kinderen, 19 december

Kerstbijeenkomst voor kinderen, 19 december
Omdat de vieringen op kerstavond niet doorgaan is er op zondag 19 december een kerstbijeenkomst voor kinderen en hun ouders, om 14.00 uur in de Petrus’ bandenkerk in Driebergen.
Thema: Hij komt bij ons heel gewoon.
Onze Kisiclub en de werkgroep gezinsvieringen hebben samen met pastor Nelleke Spiljard een speciaal kerstprogramma voor gezinnen samengesteld.

Kindje Wiegen wordt online uitgezonden

Kindje Wiegen
Kindje Wiegen zal dit jaar online worden uitgezonden. Op 15 december a.s. staat deze viering online en is te bekijken via de volgende link: https://dashboard.dienstmeekijken.nl/stjosephkerkzeist. Selecteer vervolgens 'Schoolviering/Kindje Wiegen', woensdag 15 december.

Geen vieringen na 17.00 uur, nachtmis via livestream

Geen vieringen na 17.00 uur, nachtmis via streaming
De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. In de R.-K. Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden en dit geldt, helaas, ook voor kerstmis. De nachtmis zal vanuit Zeist en Achterveld via livestream worden uitgezonden.

Reserveren voor 1e en 2e Kerstdag

Reserveren voor 1e en 2e Kerstdag
Wil je een viering op 1e en/of 2e Kerstdag bijwonen, dan zal je hiervoor een plaats moeten reserveren. Klik op 'lees verder', dan zie je hoe elke locatie dit heeft geregeld.

Geloven thuis: knutsel jezelf bij de kerststal

Geloven thuis: op kraambezoek in de kerststal
Meike vertelt over een goed idee van haar moeder:
Het gebeurde in de nacht voor Kerstmis. Ik weet niet of ik droomde of wakker werd. In ieder geval was er ineens een engel. Ze wenkte mij. Ze wilde dat ik haar zou volgen. Ik maakte mijn zusje wakker en op onze blote voeten volgden we de engel. Ze nam ons mee naar buiten, door de voordeur.

Kerstboodschap van de bisschoppen

Kerstboodschap van de bisschoppen
De R.-K bisschoppen hebben een kerstboodschap geschreven.

Klik op 'lees verder' voor de gehele kerstboodschap.

VierKerstmis.nl ook dit jaar online

VierKerstmis.nl ook dit jaar online
Op vrijdag 26 november is net voor het begin van de Advent de website VierKerstmis.nl online gegaan. Deze website is een initiatief van de Nederlandse bisschoppen om iedereen op te roepen Kerstmis te vieren, als het kan bij (een van) de vieringen in de eigen kerk, maar als daar, in verband met de coronamaatregelen geen plek is, ook thuis. Meevieren kan dan bijvoorbeeld via de livestream van de parochie of met de mis op NPO 2.

Kerststallenroute ‘De Weg van het Licht’ in Baarn

Kerststallenroute ‘De Weg van het Licht’ in Baarn
Rond Kerst 2021 wordt voor het 26ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In 274 Baarnse tuinen staan kerststallen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, kinderkerststallen, wandkleden, etc.

Adventsactie 2021:
‘Een gezonde start voor moeder en kind’

Adventsactie 2021: ‘Een gezonde start voor moeder en kind’
Tijdens de adventsperiode vraagt Adventsactie aandacht voor de hoop. Hoop op de komst van het Licht. Hoop op een betere wereld. Hoop dat iedereen kan delen in overvloed en dat op een dag alle mensen een waardig leven kunnen leiden. Hoop is nooit vanzelfsprekend. Daarom vertelt Adventsactie verhalen van mensen die met hun toewijding en hun liefde een verschil maken.

Gezocht: bezorger(s) voor De Mantels naar locaties

Gezocht: bezorger(s) voor De Mantels naar locaties
Jarenlang heeft Jan van Baal, parochiaan uit Maarn, klaar gestaan om de Mantel, ons parochieblad, naar alle geloofsgemeenschappen van Sint Maarten toe te brengen. Wij willen hem van harte bedanken voor zijn inzet en trouw. Vanaf 2022 geeft hij dit stokje graag over aan iemand anders. Wie is/zijn er 6x per jaar een dagdeel beschikbaar om deze dankbare taak van Jan over te nemen?

Inspiratiebijeenkomst Dag van het Jodendom

Inspiratiebijeenkomst Dag van het Jodendom
In het kader van de jaarlijkse Dag van het Jodendom (17 januari 2022) organiseert de Diocesane Werkgroep Kerk en Jodendom van het Aartsbisdom Utrecht op zondag 23 januari voor alle geïnteresseerden (inclusief medechristenen van andere kerken en kerkelijke gemeenschappen) een inspiratiebijeenkomst in de H. Apostel Pauluskerk te Utrecht. Daags tevoren wonen kardinaal Eijk en de leden van de Diocesane Werkgroep Kerk en Jodendom de sjabbatdienst bij in de LJG te Utrecht.

Glossy ‘Ludger’ stapt in zijn spiritualiteit

Glossy ‘Ludger’ stapt in zijn spiritualiteit
Onlangs verscheen een glossy magazine over de heilige Ludger (Zuilen bij Utrecht, 742 – Billerbeck, 809). De samenstellers hebben er geen historisch tijdschrift van gemaakt, er is bewust gekozen om Ludger aansluiting te laten vinden bij de tijd van nu. Hierbij is “Ludger als vertrekpunt genomen van vragen en beschouwingen over ontwikkelingen in onze tijd,” zo staat in het voorwoord.

(Online) vieren en liturgieboekjes

(Online) vieren en liturgieboekjes

De eucharistieviering voor de parochie Sint Maarten wordt elke zondagmorgen om 09.30 uur, via een livestream vanuit de St. Josephkerk in Zeist, uitgezonden. Klik op 'lees verder' voor een link naar deze livestream en de liturgieboekjes.

Doorn

Reserveren voor de viering op 1e kerstdag

Reserveren voor de viering op 1e kerstdag
U kunt zich t/m maandag 20 december zowel per mail als telefonisch aanmelden om een plaatsje te reserveren.
Per mail: ans@martinus-doorn-langbroek.nl. Telefonisch van maandag t/m vrijdag bij het secretariaat, 0343-412148. U kunt ook een boodschap inspreken, de telefoon wordt dagelijks afgeluisterd.
Driebergen

In memoriam Wim Mettes

In memoriam Wim Mettes
Op dinsdag 30 november overleed Wim Mettes op 85-jarige leeftijd aan de gevolgen van een corona-infectie. Wim was een betrokken parochiaan die zich enthousiast inzette voor Sint Petrus' banden, onder andere als lid van de groep die de begraafplaats onderhoudt. Via de eetgroep voor alleengaanden in het parochiecentrum leerde hij een aantal jaren geleden zijn partner en onze medeparochiaan Joke kennen. Moge Wim rusten in vrede.

Kerstvieringen Sint Petrus' banden

Sint Petrus' banden, kerkfotografie
Voor de kerstvieringen die op 25 en 26 december plaatsvinden in de kerk van Sint Petrus' banden dient u, in verband met de coronamaatregelen, vooraf te reserveren. Dat kunt u doen door uiterlijk donderdag 23 december uw naam, telefoonnummer en het aantal mensen uit uw huishouding dat meekomt door te geven aan mw. Hennie Schutijser.
Per mail: hennie@schutijser.nl, of telefonisch: 0343-51 22 23.
Leersum

Echte kerstengelen!

Echte kerstengelen!
Ook dit jaar is in de St Andrieskerk in Leersum het kerstengelenproject van start gegaan. In de adventstijd worden, anoniem, kleine attenties gebracht bij mensen die in deze periode wel een extra glimlach kunnen gebruiken. De organisatoren zorgen ervoor dat de kerstengelen de adressen krijgen van mensen die hiervoor in aanmerking komen. Deze activiteit gebeurt in samenwerking met de Johanneskerk.

Kerstmiddag-diner bij Ons Eetcafé

Kerstmiddag-diner bij Ons Eetcafé
Tweede kerstdag organiseert Ons Eetcafé 's middags een kerstdiner in het Michaëlhuis in Leersum. In een sfeervol aangeklede ruimte wordt een 4-gangendiner geserveerd. Speciaal voor mensen die alleen wonen en tijdens deze dagen uitzien naar wat extra gezelligheid. De maaltijd begint om 14.00 uur en eindigt 16.30 uur. Inloop vanaf 13.45 uur. De kosten zijn € 5,- per persoon, inclusief drankjes.

Tóp-opbrengst!

Tóp-opbrengst!
De kerstkaartenverkoop ten bate van de Vastenactie 2022 heeft maar liefst € 450 opgebracht. Tóp!

De Andries Poetsbrigade

schoonmaak 1290951 pixabay
Jarenlang werden de Andrieskerk, de Andrieshof en de verschillende bij-ruimten schoon gehouden door een betaalde kracht. Een groepje dames stak de koppen bij elkaar en besloot: dát kunnen we best zelf. Joke van Loon nam het initiatief en in no time was er een aantal dames (waarom hebben zich eigenlijk géén heren gemeld???) die gewapend met poetsdoeken, dweilen en borstels aan de slag gingen: de Poetsbrigade.
Maarn

Ter nagedachtenis

In nagedachtenis
Onlangs overleden in Maarn drie dierbare parochianen:
George Gijsbertus Joseph de Vries,
Hendrik Gijsbert Karl Rietveld en
Hermanus Antonius de Heus.

Mogen zij rusten in vrede.

Vieringen met Kerstmis, aanmelden verplicht

Vieringen met Kerstmis, aanmelden verplicht
In de St. Theresiakerk is er zowel op 1e als 2e Kerstdag een viering. Hiervoor dient u zich aan te melden. Klik op 'lees verder' voor alle informatie.

Vieringen op 31 december en 2 januari

Andere vieringen
Op vrijdag 31 december, oudejaarsdag, is er een eucharistieviering met pastoor Harrold Zemann. Leden van het Theresiakoor en organist Hans van Duren zullen voor muzikale invulling zorgen.
Op zondag 2 januari zingt de Schola Maarnensis in de Woord- en Communieviering met als voorganger Coen van Loon.

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie
In verband met de verlenging van de huidige beperkende maatregelen zal de geplande Nieuwjaarsreceptie worden verplaatst van 2 naar 9 januari 2022.

Lichtjestocht, bijeenkomsten Sociëteit en Muziek in de kerk gaan helaas niet door

Lichtjestocht, bijeenkomsten Sociëteit en Muziek in de kerk gaan helaas niet door
De op 23 december geplande Lichtjestocht gaat helaas niet door. Het wandelen in de buitenlucht zou geen probleem zijn, maar we kunnen onder de huidige beperkende maatregelen niet samen vieren/zingen in de kerk en gezellig samen zijn in de tenten voor oliebollen, chocomel of glühwein.
De bijeenkomsten van de Societeit en Muziek in de kerk, die in december zouden plaatsvinden, kunnen helaas ook niet doorgaan.
Woudenberg

Succesvolle actie van jeugdlectoren voor de Voedselbank

Succesvolle actie van jeugdlectoren voor de Voedselbank
En weer leek Catharinadag in het water te vallen. Geen uitbundig feest met veel mensen, geen uitgebreide bedankjes voor vrijwilligers en weer geen Catharinapenning dit jaar. Gelukkig konden we wel een viering houden. Toch een heel bijzondere viering: alle leden van de werkgroep hielpen mee met de voorbereiding en de invulling van de viering. Daarnaast kregen we nog extra ondersteuning. Want de jeugdlectoren wilden deze keer ook hun steentje bijdragen.
Zeist

Onderhoud oude R.K. begraafplaats Utrechtseweg
(nabij Triodos Bank)

Onderhoud oude R.K. begraafplaats Utrechtseweg (nabij Triodos Bank)
Op dit moment vinden er enkele (onderhouds)werkzaamheden plaats op deze begraafplaats.
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door gespecialiseerde professionele firma’s in opdracht van Triodos Bank. De Triodos Bank heeft het pand verkocht en is met de nieuwe eigenaar overeengekomen dat de begraafplaats onaangeroerd blijft.

Vespers in de advent

Vespers in de advent
Tijdens de advent is er elke woensdagavond een vespers. Deze vespers zijn alleen via Kerkomroep te beluisteren.

Thema: 'Uit uw hemel zonder grenzen', met als subthema's: 'hemel', 'sporen van licht', ' vuur' en 'woord' .

Digitale collecte

Digitale collecte
U kunt tegenwoordig uw bijdrage aan de kerk ook anoniem schenken via uw smartphone of tablet. Hiervoor hangt er in de kerk een grote QR-code . Als u hiervan een foto maakt via uw toestel wordt u automatisch doorverbonden met een Givt-app(locatie) waarmee u uw bijdrage kunt invullen. Wij zullen de QR-code ook tijdens de online vieringen laten zien.
kalender 1
Afgelast
Vanwege de strengere coronamaatregelen die vrijdag 26 november jl. zijn afgekondigd, gaan de volgende activiteiten helaas NIET door:
logo Sint Maarten
R.K. Parochie Sint Maarten
Rozenstraat 20, 3702 VP Zeist
www.parochie-sintmaarten.nl

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief, als aanvulling op parochieblad de Mantel. De Mantel verschijnt 6 keer per jaar, de nieuwsbrief verschijnt eens per 2 weken met actueel parochienieuws en met aankomende activiteiten.
Uitschrijven | Aanpassen