Lang geleden, vóór het Coronatijdperk, zong het Emmauskoor wekelijks dat het een lieve lust was tijdens repetities en vieringen.

En op 24 november 2019 zongen we een prachtig Caecilia-concert. Een deel van de opbrengst van dit benefietconcert is nu besteed aan 2 boeken met daarin alle psalmen door de componist en organist Frans Bullens.

Deze psalmen zingen wij regelmatig met het koor. Bijvoorbeeld een heel mooie versie van psalm 23: ‘De Heer is mijn herder, niets kom ik tekort’, een psalm die we ook op de Dag der ontmoeting hebben gezongen.

Voor mij is het extra aardig om composities te zingen van Frans Bullens, omdat hij destijds organist was in mijn geboortedorp Veghel. Voor het Jongerenkoor daar, waar ik lid van was en waarbij ik ook fluit speelde, componeerde hij o.a. mooi fluitbegeleidingen bij de liederen.

We hopen natuurlijk van harte dat we over enige tijd weer heerlijk met het hele koor kunnen zingen, en dan komen deze boeken zeker van pas. Maar ook nu al, met onze kleine zanggroepjes van 3 koorleden kunnen we er gebruik van maken. Complimenten voor deze koorleden die in kleine bezetting toch de vieringen van mooie muziek voorzien.

En hartelijk dank aan u allemaal die door uw bijdrage bij het benefietconcert deze aankoop mogelijk hebt gemaakt.

Louise Janssen