Het aartsbisdom Utrecht organiseert van 30 april t/m 5 mei 2023 voor de vijfde keer een bisdombedevaart naar Lourdes. Namens onze parochie zullen pastor Johan Rutgers en pastoraal werker Nelleke Spiljard meegaan. Jacqueline Bouma (06- 11423355) en Lia van Dijk zijn de contactpersonen voor deze reis.

Op woensdag 15 februari zal er in het parochiecentrum van de St. Josephkerk in Zeist een voorlichtingsbijeenkomst zijn van 10.00 – 12.00 uur.

Op www.aartsbisdom.nl/bisdombedevaart-lourdes-2023 staat alle informatie over de bedevaart overzichtelijk op een rij – deze pagina wordt uiteraard steeds aangevuld. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim – ook daar heeft de bisdombedevaart inmiddels een eigen webpagina: www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/lourdes/aartsbisdom-2023.

Er zijn drie reisopties voor deze lustrumbedevaart:

  • TGV: 29 april t/m 6 mei 2023
  • Vliegtuig: 29 april t/m 4 mei 2023
  • Bus: 27 april t/m 5 mei 2023

Hoofdaalmoezenier van de bedevaart is opnieuw vicaris Ronald Cornelissen van Deventer. Hij kijkt ernaar uit om weer naar Lourdes te gaan: “Door de coronacrisis hebben we deze lustrumbedevaart twee jaar uit moeten stellen. Eigenlijk stond deze lustrumbedevaart van het bisdom in 2021 op het programma. We hopen en bidden dat velen volgend jaar met ons op bedevaart willen gaan naar Lourdes. We weten van de vorige grote bisdombedevaarten hoe waardevol het is om met zovelen samen in Lourdes ons geloof te vieren en steun te krijgen van Christus, van Maria en van elkaar.”

Foto: pixabay