Voor de tweede keer wordt er in onze St. Maartenparochie een Alpha-cursus georganiseerd. Het is een mooie manier om anderen te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen over wat jij belangrijk vindt in het leven en in het geloof. De cursus is laagdrempelig en het aanbod gevarieerd. Doe je ook mee?

Elke Alpha-bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd maaltijd en is hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd verzorgt een spreker een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op de Alpha-cursus bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

• Is er meer?                                                                                                                                  Foto: Vincent Poelsma
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Enkele interessante gastsprekers hebben hun deelname al toegezegd, zoals: Leo Fijen (KRO-NCRV & Adveniat),
Mgr. Herman Woorts (hulpbisschop Aartsbisdom Utrecht en kunsthistoricus), Koos Smits (directeur van Radio Maria) en Marco Bucic (aalmoezenier in het leger).

Datum: de 1e bijeenkomst is op donderdag 30 september 2021. Daarna wekelijks.

Plaats: Parochiecentrum St. Petrus’ banden, Rijsenburgselaan 4, Driebergen

Tijd: 18.00-21.00 uur.

Meer info en aanmelding: Marian van der Laan, 06- 54902728 of Anne Marie Damen, 06- 12891915. Mailen kan ook: alphacursuspetrusbanden@gmail.com. Aanmelden kan tot 27 september 2021.

Graag tot ziens bij de Alpha-cursus!

Team Alpha-cursus