Ontdek samen met ons in tien dagen ‘n gedeelte van het mooie Griekenland. De combinatie van middeleeuwse ruïnen, natuurschoon, de idyllische bergdorpjes en een weerbarstig bergland. Ervaar de Griekse gastvrijheid, de griekse keuken. We gaan het allemaal beleven!

We vliegen naar Athene en reizen door naar de het prachtige schiereiland Peloponnesos waar we drie dagen zullen verblijven. Het archeologisch Museum in Nafplio toont ons de belangrijkste vondsten uit de regio Argolis. Mykene, de burcht van Koning Agamemnon, hij was de aanvoeder van de Grieken in de strijd om Troje. We bezoeken de Byzantijnse kerk van Maria Hemelvaart in het dorpje Agia Triada.

En zo reizen we verder naar het kustplaatsje Ermioni waar we op de boot stappen naar Hydra. Hier is aandacht voor de moderne geschiedenis van Griekenland.  Een bezoek aan de verlaten Byzantijnse stad Mystras mag natuurlijk niet ontbreken evenals de Byzantijnse kloosters in de Lousios-kloof. Hier zullen we hoogstwaarschijnlijk een lange wandeling maken in de prachtige natuur.  We gaan ook nog een rit maken met een tandradtreintje door de Vouraikos-kloof van Kalavryta naar Diakofto.

 

Tijdens onze reis volgen we ook Paulus op zijn tocht door Griekenland, we gaan o.a. naar oud-Korinthe.  In Athene gaan we naar de plek waar Apostel Paulus de Atheners heeft toegesproken. De Akropolis, de heilige rots met de fameuze tempels Panteonon en Erechtheion. Een prachtige reis die niet alleen een indruk geeft van de weg van Paulus maar ons ook voert naar de wortels van onze eigen cultuur en beschaving.

De voorlichtingsavond is gepland op 22 januari om 20.00 uur te Leusden Hamersveldseweg 51 in de Kom (zaaltje naast de Kerk). Dan wordt het programma zoals hier boven in vogelvlucht is weergegeven uitgebreid aan u gepresenteerd. Om dat zo goed mogelijk te doen hebben wij een Griekenland specialist uitgenodigd. Tijdens deze avond is uiteraard tijd om uw vragen te beantwoorden. Voor de snelle beslissers en om zekerheid te hebben dat er plaats voor u is kunt u zich ter plekke al opgeven.

De prijs van deze 10-daagse rondreis met rechtstreekse vluchten Amsterdam – Athene en v.v. met vertrek op 11 juni is een prijs onder voorbehoud van € 1195,00 p.p. bij 25 deelnemers. Accommodatie is op basis van gedeelde tweepersoonskamers; voor eenpersoonskamers geldt een toeslag van ca. € 175,- p.p. Inclusief zijn verder ruimbagage tot 15 kilo p.p, alle dagen lunches/lunchpakketjes en ’s avonds diners, de boot naar Hydra, het treintje van Kalavryta naar Diakofto en het vervoer per touringcar conform het programma.  Boekingskosten, entrees, verzekeringen en overige uitgaven zijn niet inbegrepen.

U bent van harte uitgenodigd ongeacht geloof, wel of niet aangesloten bij onze parochies. Iedereen die geïnteresseerd is in deze reis, maar wel gezond en goed ter been is gezien het drukke programma, kan deelnemen aan onze reis.

Hartelijke groet namens ons team en we zien u heel graag bij de voorlichtingsavond.

Willie van de Brug
06-21410286

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [166.00 B]