KRO-NCRV komt op zondag 22 maart samen met de Nederlandse bisschoppen met een signaal van hoop, troost en bemoediging voor katholieke gelovigen in Nederland. Dit gebeurt door de uitzending van een cirkel van gebed op NPO 2, Facebook en de website KRO-NCRV.nl/katholiek.

De gebedscirkel start om 9.45 uur op NPO 2 met het Geloofsgesprek van Leo Fijen met kardinaal Eijk. Aansluitend is de Utrechtse aartsbisschop celebrant in de rechtstreekse Eucharistieviering vanuit de Sint Lambertusbasiliek te Hengelo. Daarna wordt om 12.00 uur het gebed online overgenomen op de KRO-NCRV Facebookpagina en website.

Iedereen kan vanaf 12.00 uur via het internet op ieder uur meebidden met het gebed van een bisschop vanuit zijn eigen bisdom. Online wordt de gebedscirkel gestart door bisschop Van den Hout vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden. De gebedscirkel wordt om 16.35 uur afgesloten met een korte vesperviering vanuit de Sint-Janskathedraal in Den Bosch met bisschop De Korte.

Schema Biddend Verbonden (wijzigingen voorbehouden):

  • 09.45 uur kardinaal Eijk in het geloofsgesprek op NPO 2
  • 10.00 uur kardinaal Eijk in de Eucharistieviering vanuit Hengelo op NPO 2
  • 12.00 uur bisschop Van den Hout vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden
  • 13.00 uur bisschop (coadjutor) Hendriks vanuit het bisdom Haarlem-Amsterdam
  • 14.00 uur bisschop Van den Hende vanuit het bisdom Rotterdam
  • 15.00 uur bisschop Liesen vanuit het bisdom Breda
  • 16.00 uur bisschop Smeets vanuit het bisdom Roermond
  • 16.35 uur vesperviering met bisschop De Korte vanuit het bisdom Den Bosch op NPO 2

Meevieren, meebidden
Laetitia van der Lans, hoofd Levensbeschouwing KRO-NCRV: “Mensen snakken naar houvast en troost in deze onzekere en vreemde weken. We voelen ons als KRO-NCRV geroepen om samen met de Nederlandse bisschoppen de katholieken in Nederland een hart onder de riem te steken door met God en elkaar verbonden te zijn door middel van gebed van teksten uit de Bijbel.”

Anna Kruse, hoofd pers en communicatie van de Nederlandse Bisschoppenconferentie: “De bisschoppen roepen nu de publieke vieringen zijn afgelast in verband met het coronavirus, nadrukkelijk op om biddend met elkaar verbonden te blijven. Dit initiatief van KRO-NCRV draagt daar heel concreet aan bij. We hopen dat veel mensen op deze manier meevieren en meebidden komende zondag.”

 

Bron: www.aartsbisdom.nl