Enkele weken geleden vroegen we via de nieuwsbrief of iemand meer informatie kon geven over een grafsteen die onlangs gevonden is achter het Paulushuis. Vanuit Vries (Drenthe) ontvingen we onderstaande informatie van de familie van Glansbeek. We vinden het erg leuk om te merken dat de nieuwsberichten zo goed gelezen worden en zo’n groot bereik hebben! En daarnaast is het natuurlijk leuk dat op deze manier een stukje geschiedenis tot leven komt.

“Via de heer en mevrouw Schutijser-Teeuwen ontvingen wij het april-mei nummer van het parochieblad De Mantel.
Het betreft mevrouw Anna Margaretha van der Putt, geb. Amsterdam, gedoopt Amsterdam RK Kerk ’t Vrededuifje 11-02-1782, overleden Utrecht 07-12-1836, rentenierster te Rijsenburg, dochter van Hendrik van der Putt en Margaretha van de Linden, weduwe van Fredrik Alberdingk.

Zij trouwde te Amsterdam 18-11-1824 met Fredericus Alberdingk, weduwnaar van Catharina Elisabeth Been, geboren Amsterdam, gedoopt Amsterdam RK Kerk De Toren 23-12-1756, (get. Jacobus Klaesen en Henderina Boncke),  overleden Amsterdam 11-05-1830, van beroep kuiper, zoon van Henricus Alberdingk en Gertrudis Klaessen. Uit zijn eerste huwelijk had Fredericus Alberdingk 6 kinderen. Zijn kleinkind was de bekende Amsterdamse katholieke emancipator Joseph Alberdingk Thijm (1820-1889).
Na de dood van haar man in 1830 is zij gaan wonen in Rijsenburg en aldaar begraven. Van haar is een gedicht met geborduurde bloemen uit 1829 bewaard gebleven aan haar kleindochter (archief J.A. Alberdingk Thijm nr. 4458)”.

R.C.M. van Glansbeek