In zijn boodschap voor de Veertigdagentijd schrijft paus Franciscus over geloof, hoop en liefde in deze periode van vasten, gebed en aalmoezen. De paus noemt vasten, bidden en geven een voorwaarde voor en de uitdrukking van onze bekering.

Hij heeft concrete tips voor de Veertigdagentijd en roept op om in de Veertigdagentijd er meer op letten “woorden van troost, sterkte en bemoediging te spreken in plaats van woorden die vernederen, bedroefd maken, irriteren of verachten.” Hij zegt dat het om hoop te geven soms als voldoende is vriendelijk te zijn, “om alles opzij te zetten en aandacht te geven, om een glimlach te schenken, om een woord te zeggen dat bemoedigt, om te midden van zoveel onverschilligheid te luisteren.”

De paus schrijft stap voor stap over geloof, hoop en liefde. “Het geloof roept ons op de Waarheid te ontvangen en er voor God en al onze broeders en zusters getuigen van te worden”, aldus de paus. Hoop maakt het mogelijk onze levenstocht voort te zetten, aldus de paus. “Hopen, met Hem en dankzij Hem, betekent geloven dat de geschiedenis niet eindigt met onze fouten, ons geweld, onze onrechtvaardigheid en de zonde die de Liefde kruisigt. Het betekent vergeving van de Vader ontvangen uit zijn open Hart.” De liefde is de hoogste uitdrukking van ons geloof en onze hoop. Paus Franciscus: “De liefde verheugt zich, wanneer zij de ander ziet groeien. Daarom lijdt zij, wanneer de ander in nood is: alleen, ziek, dakloos, veracht, behoeftig.”

Lees de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd op rkkerk.nl


Bron tekst en foto: Katholiek leven.nl