Een muzikale middag op zondag 3 november 2019 in Leersum. Het ‘Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek’, o.l.v. Antoine Oomen, zingt 10 psalmen en een requiem.  De teksten zijn van Huub Oosterhuis.

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is in 1992 opgericht door Antoine Oomen en Tom Löwenthal, met als doel cd’s op te nemen van de composities die zij maakten voor koor op teksten van Huub Oosterhuis en het geven van liturgische concerten. Tom dirigeerde en Antoine speelde piano. Na een paar jaar trok Tom Löwenthal zich terug. Vanaf die tijd dirigeerde Antoine Oomen het koor en deed Henri Heuvelmans de begeleiding. Tot 2005. Daarna werd Roland Aalbers de vaste pianist.

Een gezamenlijk initiatief van de parochie St. Maarten (geloofsgemeenschappen St. Andries Leersum en St. Martinus Doorn), de Johanneskerkgemeente (Leersum) en de Maartenskerkgemeente (Doorn).

Datum: zondag 3 november 2019.

Plaats: Johanneskerk, Lomboklaan 9, Leersum.

Aanvang: 16.00 – 17.30 uur.

Kaarten:  € 10,- p.p. (richtprijs).

Begeleiding: dominee Evelyn Noltus.