Buddy to Buddy verbindt Heuvelruggers met nieuwkomers (vluchtelingen/statushouders) die in onze gemeente zijn komen wonen. Vindt u het leuk om als buddy gekoppeld te worden aan een nieuwe inwoner van deze gemeente? Bent u benieuwd naar die nieuwe dorpsgenoten? Houdt u ervan om andere culturen te leren kennen? Wilt u samen gedurende vier maanden leuke activiteiten ondernemen als buddykoppel en onderdeel zijn van een groep buddy’s die ook het avontuur zijn aangegaan?

De koppels worden gemaakt op basis van gemeenschappelijke interesses, overeenkomende wensen en volledige gelijkwaardigheid. Hiermee doorbreken ze enerzijds het sociale isolement van nieuwkomers en betrekken ze Heuvelruggers bij de integratie van hun nieuwe buren. Doel van deze verbinding is om op een vriendschappelijke en open manier van elkaar te leren. We bouwen zo aan een groter sociaal netwerk waarin iedereen welkom is. Bij Buddy to Buddy gaan we ervan uit dat jij het meest van betekenis kan zijn voor de ander, door vooral jezelf te zijn.

Wil je meer weten? Geef je dan vrijblijvend op voor een van de informatieavonden. De eerstvolgende is in de avond van 30 november in het gemeentehuis in Doorn (de daaropvolgende zal in januari plaatsvinden).

Tijdens deze avond worden alle details van het project besproken zodat u een goed beeld krijgt van wat u kunt verwachten, ook is er ruimte voor al uw vragen.

Wilt u meedoen of een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond? Stuur een mail naar: utrechtseheuvelrug@buddytobuddy.nl of neem een kijkje op onze website: www.buddytobuddy.nl/utrechtseheuvelrug

Foto: Mirte Martinus