Buddy to Buddy is sinds 2 jaar actief in de Utrechtse Heuvelrug en heeft hiermee 200 buddy’s elkaars leven laten verrijken. Ze koppelen (jonge) Heuvelruggers, die hier goed en wel gesetteld zijn of zelfs van kinds af aan al wonen, aan nieuwe (jonge) Heuvelruggers met een vluchtelingenachtergrond. Door deze verbinding te maken gaat Buddy to Buddy eenzaamheid onder nieuwkomers tegen en werkt actief aan een gemeente waar iedereen erbij hoort.

De komende matchingsronde, die na de zomer richt Buddy to Buddy zich, met behulp van een speciale aanpak, volledig op jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Hiermee hoopt de organisatie te bereiken dat jongeren zich meer bewust worden van de verschillende verhalen en culturen om hen heen. Het doel van het project? Leren van elkaar en zo je eigen bubbel vergroten.

Naast het vriendschappelijke contact leren de jongeren hoe ze (samen met hun buddy) een zelfgekozen activiteit voor de andere buddy’s organiseren. Hierbij worden ze ondersteund door een ervaren jongerencoach en ontvangen ze een certificaat van de Maatschappelijke Diensttijd aan het einde van de rit. Een mooie bijkomstigheid is dat jongeren, door mee te doen, ook hun (maatschappelijke) stage kunnen volbrengen.

Ga jij het avontuur aan van een Buddytraject van 4 maanden? De ronde start op 11 oktober, meld je aan op de website, via de knop Ik word buddy op buddytobuddy.nl/utrechtseheuvelrug.

Ben je ouder dan 27? Niet getreurd: in november organiseren we weer een matchingsronde voor alle leeftijden, aanmelden kan via dezelfde link als hierboven.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab