In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland Malta. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. De christenen van Malta zorgden dit jaar voor het materiaal voor de Week van gebed voor de eenheid van de christenen en kozen voor het thema dat dicht bij deze geschiedenis ligt: ‘Buitengewoon’.

Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone.
De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari.

Vieringen in het kader van de Gebedsweek voor de eenheid:

Zondag 12 januari om 10.30 uur in de Maartenskerk, Kerkplein 1, Doorn
Zondag 19 januari om 10.00 uur in de Johanneskerk, Lomboklaan 9, Leersum
Zondag 19 januari om 10.00 uur in De Voorhof, Nico Bergsteijnweg 139, Woudenberg
Zondaag 19 januari om 10.00 uur in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist
Zondag 26 januari om 10.00 uur in de St. Petrus’ bandenkerk, Kerkplein 5, Driebergen. Er is kinderwoorddienst