Altijd overal

21 oktober, 2020|

Ik mis je achter op de fiets,
ik mis je in de trein.
Ik mis je bij de H&M,
en bij de Albert Heijn.

Ik mis je als ik jarig ben,
en als de oma’s komen.
Ik mis je als ik wakker lig
ik mis je in […]

Dankbaarheidsboom

1 mei, 2020|

Op de vraag: 'Waar bent u ondanks alles in deze tijd van corona toch dankbaar voor?', kreeg de redactie van het parochieblad 'De Mantel van Sint Maarten' veel reacties. De reacties zijn opgehangen in de 'dankbaarheidsboom'. [...]

Witte Donderdag: bezinning

9 april, 2020|

Het gebeurt TIJDENS de maaltijd. Niet bij binnenkomen van ‘t huis, niet een soort welkomstritueel. Jezus staat TIJDENS de maaltijd van tafel op. Iedereen verwacht dat hij het hoofdgerecht gaat halen. Maar hij kleedt zich om en gaat zijn leerlingen […]

  • Religeuze leiders in quarantaine - samen in vertrouwen

Samen in vertrouwen, in tijden van Corona

30 maart, 2020|

Juist in de tijd dat wij fysieke afstand van elkaar moeten nemen, moeten we geestelijk tot elkaar komen’. Dat is de boodschap van de 13 prominente religieuze en levensbeschouwelijke leiders van islam, tot christendom, jodendom en humanisme, in de gezamenlijke video genaamd ‘Samen in Vertrouwen’. 

Zing

25 maart, 2020|

Over de hele wereld worden mensen wakker [...]