Dit is heel uniek want dan hebben wij het over de geboorteplaats van onze pastoor Harrold Zemann. Tijdens deze dag lopen we als het ware in zijn voetsporen. We gaan ontdekken waarom deze plaats zo bijzonder was en is voor Harrold.

We beginnen deze dag in de kerk van Beltrum waar Harrold o.a. is gedoopt en hier houden we een Eucharistieviering met aansluitend een rondleiding. Deze kerk is onlangs gerestaureerd en we kunnen indrukwekkende schilderijen bewonderen. Na de viering lopen wij langs het geboortehuis van Harrold.

We gaan ook een bezoek brengen aan een historisch gebouw, de Herberg Erve Kots in Lievelde. De herberg is van binnen helemaal op “zijn Achterhoeks” ingericht. Ernaast staat een openluchtmuseum die een mooi inkijkje geeft in het plattelandsleven van de Gelderse Achterhoek van vroeger.

Tegenover de herberg gaan we de kaasboerderij bezoeken waar je kan zien hoe de kaas gemaakt wordt en in de zuivelwinkel is het wellicht de moeite waard om een Achterhoeks stukje kaas te kopen.

Vanuit Lievelde rijden we acht kilometer verder net over de Duitse grens bij Groenlo naar het dorpje Zwillbrock. Ook dit was een dierbare plek voor Harrold. Als gezin gingen zij vaak naar het plaatselijke kerkje om kaarsen op te steken. In de omgeving gaan we een wandeling maken en misschien komen we ook langs de meeuwenkolonie.

Ter afsluiting houden we in dit kerkje een korte gebedsviering met dank aan Harrold voor zijn inbreng voor deze dag.

Aanmelden
De belangstelling voor deze bedevaart is zo groot, dat de bus inmiddels vol zit. Het is wel mogelijk om met eigen vervoer naar Beltrum te gaan. Neem hiervoor contact op met het parochiesecretariaat Leusden, secretariaat@stlucas.nu of  033 – 4941261. Wanneer u met eigen vervoer gaat, wordt een bijdrage van € 10,- gevraagd voor koffie/thee en entree museum.
(ter info: de bus vertrekt om 8.30 uur vanaf de St. Jozefkerk, Hamersveldseweg, Leusden)

Van harte welkom, wij kijken uit naar uw komst, voor nu een hartelijke groet
mede namens, pastoor Harrold Zemann en pastor Fred Kok

Willie van Kooij