Een oude dame vertelde over de voorjaarsschoonmaak. Vroeger gebeurde dat heel rigoureus. Alles ging naar buiten: bedden, kasten en kleden. Die werden geboend en gepoetst. En ook al het “kleine spul” kreeg een schoonmaakbeurt.

Zij herinnerde zich nog goed dat ze dan tussen de middag thuiskwam, en het huis er vreemd en leeg uitzag. Maar aan het eind van de dag waren alle meubels weer terug in huis. Alleen….anders! De stoel waar vader altijd zat, stond opeens voor het raam. En de eettafel was verplaatst, zodat je opeens zelf óók een andere plaats had.

“En weet je” zei deze mevrouw, “dan had je opeens een ander uitzicht. Opeens zag ik wat mijn vader al die tijd had gezien. En hij had opeens zicht op waar mijn broertje deze winter naar had gekeken. Het leerde me, om van tijd tot tijd te wisselen van perspectief. Dat van een ander. Dan zie je altijd meer.”

Nel Walet-Kooij

Uit “De weg van het zaad”, digitale oecumenische Vastenkalender uit Zeist, met dagelijks een overweging in de 40-dagentijd.
Aan deze digitale kalender werken ook parochianen mee. Wilt u de kalender dagelijks ontvangen deze Veertigdagentijd? Meldt u zich dan aan via: www.laposta.nl/f/ssrixtrs9hip.

Afbeelding: Internet, https://trendbubbles.nl