‘De Thuisgevers’een initiatief van de PKN en de gemeente Kampen, biedt een oplossing voor de vastgelopen asielopvang door statushouders tijdelijk te huisvesten bij maatschappelijke organisaties, bijvoorbeeld bij kerkelijke gemeenten. Ook zorgen zij voor sociale begeleiding en goede samenwerking met de lokale overheid. Wie meer wil weten over de Thuisgevers en zich afvraagt of dit misschien iets is om bij aan te haken, kan terecht bij een van de online inspiratiesessies.

Inspiratiesessies
Ervaringsdeskundigen vertellen over het initiatief en de mogelijkheden. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. De sessies zijn online via Teams en duren van 19.30-21.00 uur. Na aanmelding ontvangt u kort voor aanvang een vergaderlink.

woensdag 26 oktober online inspiratie sessie voor kerken en andere religieuze stromingen*
woensdag 02 november online inspiratiesessie voor lokale overheid*
donderdag 10 november online inspiratiesessie voor kerken en andere religieuze stromingen
donderdag 17 november online inspiratiesessie voor lokale overheid
donderdag 24 november online inspiratiesessie voor kerken en andere religieuze stromingen
donderdag 1 december online inspiratiesessie voor lokale overheid
* De informatie voor kerken dan wel lokale overheid is globaal gezien hetzelfde maar de accenten zijn anders. U bent welkom wanneer u kunt!

Nog meer Thuisgevers!
U kunt de Thuisgevers ook tegenkomen op deze dagen:
zaterdag 15 oktober regionale Kerk in Actiedag (Heerenveen)
zaterdag 5 november Landelijke inspiratiedag werkgroep Vluchtelingen Raad van Kerken (Amersfoort)
zaterdag 19 november regionale Kerk in Actiedag (Gouda)

Thuisgevers in een notendop
De asielopvang is vastgelopen. Er zijn onvoldoende opvangplekken. Tegelijkertijd verblijven meer dan 17.000 statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) in een asielzoekerscentrum, terwijl zij wachten op een woning. Wat zou het mooi zijn als een deel van hen versneld naar een gemeente kan verhuizen en zo een nieuw begin maken met hun leven in Nederland!

Initiatief de Thuisgevers biedt een oplossing. Dat doen we door kosteloze hulp bij:

• Tijdelijk huisvesten van statushouders via maatschappelijke organisaties;
  • Aanvullende sociale begeleiding bij integratie in de samenleving;
  • Een goede samenwerking met de lokale overheid

Ook Thuisgever worden? Of eerst meer weten? Neem contact op met de Thuisgevers via welkom@dethuisgevers.nl of 06-21903658.
Thuisgevers is een initiatief van PKN en de gemeente Kampen.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab