Laden Evenementen

De Choral Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk. Dr. Hanna Rijken, theoloog en musicus, houdt een lezing over het vervolgonderzoek naar Choral Evensong dat ze aan de PThU Amsterdam in samenwerking met Oxford University heeft uitgevoerd. Waarom is de Choral Evensong zo geliefd in Nederland en in Engeland? Wie gaan naar de Evensong en waarom? Ze zal dieper ingaan op de betekenis van nieuwe vormen van spiritualiteit en kerk-zijn in Nederland, geworteld in een lange traditie in Engeland. Uiteraard zal ook gezongen worden: ‘Tell out my soul’!

Dit is een gezamenlijke activiteit met de Maartenskerkgemeente, Doorn

Datum: dinsdag 29 maart 2022

Plaats: Johanneskerk, Lomboklaan 9, Leersum

Tijd: 20.00 uur

Entree: vrijwillige bijdrage (richtlijn € 5,-)

Begeleiding: Hilje Logtenberg van der Grient

Aanmelden: via hiljelogtenberg@hotmail.com. U krijgt bericht als u op de reservelijst komt te staan.

Deel dit bericht via Social Media!