Dit evenement is voorbij.

De Josephclub is voor kinderen van 10-16 jaar. Dit jaar organiseert de Josephclub vier ‘Campo Santo’ Eucharistievieringen voor jongeren met een gezamenlijke maaltijd als afsluiting. Pastor Henk Bloem zal voorgaan in deze vieringen. Melissa Zijsling en Boris en Merlijn van Schoonhoven verzorgen de muziek, die eigentijds is en vergelijkbaar met die van The Passion.

Waarom heet de viering ‘Campo Santo’? De Josephclub is vorig jaar naar Rome geweest. Zij bezochten daar o.a. de begraafplaats Campo Santo dei Teutonici cum dei Fiamminghi en de bijbehorende kerk, de Santa Maria della Pietà of Santa Maria in Campo Santo Teutonico, gelegen binnen de muren van het Vaticaan. Op de begraafplaats liggen ook Nederlanders begraven o.a. Mgr. Dr. H. Schaepman, Mgr. Johannes Olav Smit en kunstschilder Jacob Corneliszoon Cobaert (Coppe Flamingo). In de kerk heeft de Josephclub een eenvoudige viering gevierd, waarbij de jongeren zowel hun eigen gebedsintenties als die van hun ouders hebben voorgelezen en hun getuigenis gaven. Dat was een bijzonder emotioneel moment en maakte dat deze viering een van de hoogtepunten is geweest van de reis naar Rome. En daarom worden de vieringen ‘Campo Santo’ vieringen genoemd.

De Josephclub is van mening dat ons geloof gevoed moet blijven worden, dit kan enkel als wij ons blijven laven aan de bron die Jezus Christus is, vanuit de Eucharistie. Zo kunnen wij groeien tot mensen die God graag ziet.
Er zullen in 2018 vier ‘Camp Santo’ Eucharistievieringen zijn. Op zondag 25 maart is de eerste. Daarna volgen nog vieringen in juni, oktober en december (data volgen).
Na iedere viering zullen wij met elkaar de maaltijd gebruiken. Iedere jongere is welkom.
Speel je een instrument? Lijkt het je leuk om mee te doen? Schroom niet en doe mee.
Tot ziens op zondag 25 maart om 17.00 uur in de St. Josephkerk, Rozenstraat 20, Zeist.
Meer info: Marian van der Laan, 030-2254400.

Deel dit bericht via Social Media!