Laden Evenementen

In de Veertigdagentijd is vanaf 13 maart in de Johanneskerk de expositie ‘op Adem komen’ te zien. Op zondag 20 maart zal Annewil Jansen een lezing geven. Zij laat zich als kunstenaar leiden door het landschap in de ruimste zin van het woord. In haar werk vormen kwetsbaarheid, verval en leven een rode draad. Onrecht, intolerantie, polarisatie, vervuiling van de schepping, zijn onderwerpen die niet worden geschuwd, evenals de donkere kanten van het leven zelf. Ze hebben echter niet de overhand, want verwondering en schoonheid zijn als een glimp van de Aanwezige in ons bestaan.

Voor project Adem (Feest van de Geest 2016) heeft ze twee grote vrijhangende doeken gemaakt: uit het Eerste Testament met als titel ‘de fluisterende stilte’ over de profeet Elia op de Horeb en uit het Nieuwe Testament: ‘en Hij blies op hen’ over de eerste verschijning van Jezus aan zijn vrienden ná de opstanding. Deze doeken zullen in de kerk worden opgehangen en uitgangspunt zijn van de lezing over ‘op Adem komen’.

Datum: zondag 20 maart 2022

Plaats: Johanneskerk, Lomboklaan 9, Leersum

Tijd: 15.00 – 16.00 uur

Begeleiding: Hanny van Schaik en Hilje Logtenberg-van der Grient

Afbeelding: Annewil Jansen ‘en Hij blies op hen’. Inkt en pastelkrijt op doek. 150 x 150 cm

Deel dit bericht via Social Media!