Dit evenement is voorbij.

Ook in 2018 verzorgt het Gilde Zeist op zaterdagmiddag weer een aantal rondleidingen door de St. Josephkerk. De rondleidingen worden verzorgd door Peter van der Arend, Piet Bel, Henk de Goede en Marianne Braun en duren ongeveer anderhalf uur.

Tijdens deze rondleiding wordt dieper ingegaan op het glas in lood in de St. Josephkerk. De rondleiders geven een toelichting en tekstuitleg op de totstandkoming en restauratie van ruim 250 m2 aan schitterende glas in lood kunstwerken en wijzen zij op de bijzondere details van de voorstellingen van het Oude en Nieuwe Testament.

Na de rondleiding wordt koffie, thee of limonade aangeboden in het parochiecentrum en is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten over wat men heeft gezien.
Deelnemers aan de rondleidingen kunnen ook voor € 5,- (normaal € 25,-) het boek ‘Kerk in Steigers’  (230 pag.) kopen waarin de geschiedenis van Katholiek Zeist wordt beschreven met prachtige foto’s van het interieur en de glas in loodramen.

Data: 7 juli en 8 sept (allen zaterdag)

Tijd: 14.00-15.30 uur

Kosten: € 2,50 t.b.v. het Gilde Zeist

Er zijn ook rondleidingen waarbij u informatie krijgt over het interieur van deze neo-gotische kerk. Voor meer informatie lees hier.

Deel dit bericht via Social Media!