Laden evenementen
Dit event is voorbij.

Op vrijdagmiddag 11 oktober  bent u uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst onder de titel ‘Rotskerken in Ethiopië’, aangeboden door ‘Samen Leven’. We worden (aan de hand van een fotoserie) meegenomen naar deze bijzondere ondergrondse kerken van Ethiopië. Prof. dr. Marcel Sarot is de ‘reisleider’ op deze visuele tocht. In februari bezocht hij deze rotskerken. Graag vertelt hij u er meer over!

Nederland heeft zijn hunebedden, Egypte zijn piramides en sfinxen, en ook in andere landen hebben mensen bijzondere dingen met steen gedaan. Zo hebben christenen in Ethiopië in de late oudheid en in de middeleeuwen een serie rotskerken gebouwd. Dat zijn kerken die niet met losse stenen zijn gebouwd, maar die in hun geheel uit één rotsblok zijn gehouwen. Vaak gaat het om ondergrondse rotsblokken en –kerken, zoals in Lalibela. Deze kerkgebouwen behoren tot de Ethiopisch-Orthodoxe Tewahedo Kerk, die teruggaat tot vroeg in onze jaartelling en die nogal verschilt van de kerken in het westen, mede doordat Ethiopië nooit gekolonialiseerd is.

Na deze ‘visuele reis’ is er gelegenheid een spel te doen, zomaar te praten of met Marcel en anderen over een en ander of iets actueels door te praten.

Wij sluiten af met een aangeklede broodmaaltijd. Iedereen is hierbij vanaf 15.00 uur van harte welkom in de Ludenzaal van Huize Beatrix, Jacob van Ruysdaellaan 17 in Doorn. Rond de klok van 19.00 uur gaat ieder weer naar huis. Een vrijwillige bijdrage van € 5,00 wordt op prijs gesteld.

Voor opgave kunt u t/m maandag 7 oktober a.s. bellen met Willy Altena: 0343- 417167. U kunt ook mailen: willyaltena@hotmail.com  Voor vervoer kan eventueel worden gezorgd.