Laden Evenementen

De Stille Omgang is een jaarlijkse nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam en volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een Eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen de deelnemers één van de vele Eucharistievieringen bij in één van de zeven binnenstadskerken.

Dit jaar vindt de jaarlijkse Stille Omgang door het centrum van Amsterdam op 18-19 maart plaats, pelgrims worden uitgenodigd voor de viering om 21:00 uur in de St. Nicolaasbasiliek. Deze kerk ligt vlakbij het Centraal Station (Prins Hendrikkade 73).

Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant tijdens deze viering; Mgr. Woorts, Mgr. Hoogenboom en priesters uit het aartsbisdom zullen concelebreren. Een koor van één van de parochies in ons aartsbisdom zal tijdens deze viering zingen. Vóór of ná deze viering kunnen de pelgrims de route van de Stille Omgang lopen.

De intentie voor de komende Stille Omgang ‘Levend brood voor onderweg, in stilte getuigen’ is gekozen naar aanleiding van het Johannesevangelie (6,48-51), waarbij ook wordt verwezen naar een gedicht van de H. Titus Brandsma, geschreven tijdens zijn verblijf in de gevangenis in Scheveningen. “Titus Brandsma leert in gevangenschap Christus beter kennen. Hij leert ons als martelaar te ‘getuigen’ en daarin vol te houden,” aldus de organisatie van de Stille Omgang.

Mail met Ben Lokate (Werkgroep Bedevaarten) voor meer informatie over de deelname van het aartsbisdom aan de Stille Omgang: Lokate@aartsbisdom.nl.

Meer info over de Stille Omgang: www.stille-omgang.nl

Deel dit bericht via Social Media!