Laden evenementen

Gebedsintentie 2020:

De luisterende mens is AANWEZIG bij de Ander.
(Ontleend aan de tekst ‘Liefde en luisteren’ van pater Frans van der Lugt S.J.)

Het Jaar van de Eucharistie, uitgeroepen door Kardinaal Eijk, is een uitgelezen gelegenheid om deel te nemen  aan de Stille Omgang ter ere van de Consecratie. U wordt uitgenodigd om in de nacht van 21-22 maart de Stille Omgang, samen met vele pelgrims, te gaan lopen. De Heilige Mis wordt in de O.L. Vrouwekerk aan de Keizersgracht te Amsterdam opgedragen.

De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de Oude Kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: het Mirakel van Amsterdam. In de middeleeuwen vierden de christenen dit wonder met een feestelijke mirakelprocessie. Vanaf 1881 werd dit een nachtelijke omgang in stilte, inspiratiebron voor alle stille tochten in Nederland. “Uniek aan deze tocht zijn de stilte, het ontbreken van uiterlijk vertoon, het duistere uur en de zwijgende verbondenheid van de duizenden gelovigen. De Omgangers weten zich al biddend en mediterend verbonden met Jezus Christus die zich aan alle mensen van goede wil geeft als leeftocht voor onderweg,” aldus de organisatie.

Vanuit onze parochie kunt u per bus naar Amsterdam reizen.
Aanmelden kan t/m 15 maart bij de broedermeester in uw lokatie.
Zij kunnen al uw vragen over vertrektijd en opstapplaats, beantwoorden. De reiskosten zijn € 6,00, dit is incl. een kopje koffie/thee na afloop van de omgang.

Broedermeester voor Zeist:
Henk de Goede, Steniaweg 27, 3702 AE Zeist
030-6925041
hgadegoede@casema.nl

Broedermeester voor Driebergen:
Dhr. J.l. Dieduksman, Uilenkamp 48, 3972 XS Driebergen-Rijsenburg
0343-511142

Afbeelding: Het Mirakel van Amsterdam op een bedevaartprentje uit 1518 van de hand van Jacob Cornelisz. van Oostsanen.

Meer info: www.stille-omgang.nl