Laden Evenementen

Er zijn tal van films waarin de ziekte dementie aan bod komt. Niemand wil het slachtoffer worden van dit ziekteproces of er een geliefde onder zien lijden. En dan is het altijd confronterend als dit overtuigend in beeld gebracht wordt.
De dementerende hoofdpersoon in ‘The Father’ is Anthony (gespeeld door Anthony Hopkins). Hij woont bij zijn dochter Anne in een smaakvol en comfortabel appartement in Londen. Een plek die we nagenoeg niet zullen verlaten gedurende de film. Het bijzondere van deze film is dat het ziekteproces vooral gevolgd wordt van binnenuit bij Anthony. De verwarring die in hem groeit, komt zo bij de kijker – ook verwarrend- binnen. Het is dus geen ‘feelgood’ film, maar wel een film waarin de zoektocht en de compassie die in dit ziekteproces verweven kunnen zijn, bijzonder in beeld gebracht worden.
Bekijk hier de trailer.

Deze film kan als opstap gezien worden voor de lezing en workshop ‘Dementie en kerk’ op zaterdagmiddag 9 mrt. 2024 in de Johanneskerk in Leersum. Klik hier voor meer informatie.

Datum: vrijdag 1 maart 2024

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Aansluitend iets drinken en gesprek.

Plaats: Koningshof, Kerkplein 1, Doorn

Begeleiding: Teun Kruijswijk Jansen

Entree: € 6,- inclusief consumpties

Aanmelden: niet nodig

 

 

Deel dit bericht via Social Media!