Met Hemelvaart en Pinksteren zijn in verschillende kerken in het gebied van onze parochie, waaronder de St. Petrus’ bandenkerk in Driebergen en de St. Martinuskerk in Doorn, kunstwerken tentoongesteld rond het thema ‘Vuur en vlam’. Dat is in het kader van ‘Het Feest van de Geest’, een jaarlijks terugkerende spirituele expositie en ‘een ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en de architectuur van kerkgebouwen’, aldus de organisatoren.

In de Sint Petrus’ bandenkerk te Drie­bergen-Rijsenburg is bijvoorbeeld het werk De Waaier van beeldend kunstenaar Li Hulst te bewonderen. In haar werk komt haar passie voor alles wat beweegt tot uitdrukking, De Waaier is daarvan een spre­kend voorbeeld: het kunst­werk verbeeldt het uitwaaien van het christelijk geloof.

Het kunstwerk van Kees Zoeteman staat in de St. Martinuskerk in Doorn (zie foto). Zijn werkstuk verbeeldt het laatste bijbelboek, de Openbaring of de Apocalypse, dat naar zijn inzicht is opgebouwd uit 56 tekstfragmenten die zijn geordend in een spiraal op basis van het getal 7. In het werkstuk zijn 56 vlammen in een opstijgende spiraal geplaatst die samen als een grote vlam het naar de geest terugkeren symboliseren.

Openingstijden: zaterdag 4 t/m maandag 6 juni van 13.00-17.00 uur.

Meer info: www.feestvandegeest.nl/heu. Of download hieronder de folder met daarin o.a. een overzicht van alle deelnemende kerken en hun kunstenaars.

Foto: Henk Bloem

Download folder Feest van de Geest 2022