Laatst kwam ik iets heel leuks tegen terwijl ik op retraite was in Steyl (Limburg). Daar langs de Kloosterstraat staat een kapelletje dat in 2019 is gebouwd en gewijd is aan de Heilige Franciscus. Het werd ingezegend door de pastoor uit Tegelen op de feestdag van de H. Franciscus (4 oktober, wat ook Werelddierendag is) en heeft als speciale zending aandacht te besteden aan overleden huisdieren.

Bouwer Henk Maeghs heeft de kapel gemaakt nadat de hond van hem en zijn vrouw (Marjon Stoffels) overleden was. Ze vonden het allebei jammer dat er geen plek was ter herinnering aan overleden huisdieren. Dus heeft Henk zelf eentje gemaakt en nu onderhouden ze het allebei samen. Achter in de kapel vindt u afbeeldingen van H. Franciscus en van een pelikaan (symbool van de Eucharistie); en voorin staan mooie afbeeldingen van een uil, een hert, en een hond, alle drie gemaakt door Henk uit ijzer.

Verder vindt u een reeks foto’s met namen van lokale huisdieren die overleden zijn (waaronder de hond van Henk en Marjon). Bent u in de buurt? Ga er een keer langs en bid uit dankbaarheid voor alle dieren!

Bron: www.geloventhuis.nl
Tekst: Tim Schilling
Foto: www.geloventhuis.nl